Πολιτική

Ελληνικό ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Δεν δικαιούστε να μας κάνετε μαθήματα

Ελληνικό ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Δεν δικαιούστε να μας κάνετε μαθήματα
Το υπουργείο Εξωτερικών με αυστηρή ανακοίνωση απάντησε στους ισχυρισμούς της Τουρκίας τονίζοντας ότι δεν είναι σε θέση να κάνει μαθήματα και υποδείξεις στην Ελληνική πλευρά.

Άμεση ήταν η απάντηση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στις νέες τουρκικές προκλήσεις. Η Ελληνική πλευρά με αυστηρή ανακοίνωση τονίζει ότι η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα να κάνει ανθρωπιστικά μαθήματα. Παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να παίξει το παιχνίδι που θέλει η Άγκυρα. «Αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, προφανώς δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αναφέρει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ που εγκαλεί την Ελλάδα πως δεν σέβεται «όσους έχουν διαφορετική θρησκεία και πολιτισμό».

«Τα πρώτα δειλά βήματα ελληνο-τουρκικού διαλόγου που είχαν μόλις ξεκινήσει δεν εμπόδισαν την Τουρκία να εκδηλώσει τον πρωτοφανή κυνισμό της και να πυροδοτήσει νέα ευρω-τουρκική ένταση. Η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στο διάλογο αλλά δεν είναι διατεθειμένη να συμπράξει στην νομιμοποίηση της επίμονης τουρκικής παραβατικότητας», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι προκλητικές δηλώσεις που είχαν προηγηθεί

Η ανακοίνωση της Ελληνικής πλευράς ήταν η αντίδραση για τις προκλητικές δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, ο οποίος επιχείρησε να κάνει μαθήματα και να κουνήσει το δάχτυλο στην Ελλάδα. Η πλευρά της Τουρκίας τόνισε ότι η Αθήνα προτιμά τις εντάσεις από έναν υγιή διάλογο και πως παραπλανά την κοινή γνώμη.  Στη συνέχεια ο Ακσόι κάλεσε την Ελληνική κυβέρνηση “να λογικευτεί”.

Η Τουρκία κάνει λόγο για αναφορές οργανισμών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα «έχει σαφώς παραβιάσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες ανθρώπων που ζητούν άσυλο και ειδικά το δικαίωμά τους στη ζωή».«Το ελληνικό κράτος πρέπει να απαλλαχθεί από τη βαρβαρότητά του. Γι’ αυτό πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, να μην τους βασανίζει, να μην τους κακομεταχειρίζεται και να μην τους ωθεί πίσω (σ.σ. στην Τουρκία εννοεί)», συνεχίζει ο Ακσόι.

Τέλος ο εκπρόσωπος του Τουρκικού ΥΠΕΞ έκλεισε την δήλωση του λέγοντας ότι «Επίσης, αυτοί που υποστηρίζουν ότι είναι το Λίκνο του (υποτιθέμενου) πολιτισμού, πρέπει να σέβονται εκείνους που έχουν άλλη γλώσσα και άλλη θρησκεία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments