Ελλάδα

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 29 Μαΐου: 5 κρούσματα – 2.909 συνολικά – 175 οι νεκροί

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 29 Μαΐου: 5 κρούσματα – 2.909 συνολικά – 175 οι νεκροί
Στους 175 παραμένουν οι νεκροί του φονικού ιού στην Ελλάδα καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας κανένας συμπολίτης μας δεν έφυγε το τελευταίο 24ωρο από τη ζωή. Ακόμη, καταγράφηκαν πέντε νέα κρούσματα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 2.909.

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 29 Μαΐου: Για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας ενημέρωσε όπως κάθε απόγευμα το υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, οι περιπτώσεις που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι πέντε ενώ συνολικά οι νοσούντες στη χώρα ανέρχονται πλέον σε 2.909. Οι νεκροί –όπως φαίνεται και στο infographic– παραμένουν στους 175.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

“Ανακοινώνονται 5 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Τα 4 σχετίζονται με γνωστή συρροή κρουσμάτων και το 1 εντοπίστηκε σε έλεγχο πτήσης από το εξωτερικό. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2909*, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 631 (21.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1660 (57.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

  • 16 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών.
  • 5 (31.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • Το 81.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 105 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, σήμερα δεν έχουμε κανένα καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 175. Οι 52 ήταν γυναίκες (29.7%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.Έχουν συνολικά ελεγχθεί 174.844 κλινικά δείγματα.

* Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει αναθεωρηθεί, κατόπιν ελέγχου των δεδομένων”.

Στους 175 οι νεκροί:

Τα τελευταία θύματα του ιού στη χώρα μας είναι δύο άνδρες. Ακόμη ένας θάνατος από κορωνοϊό καταγράφηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στους 175. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν άντρα 83 ετών που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Αττικόν». Κατά πληροφορίες είχε βαριά υποκείμενα νοσήματα σε καρδιά και πνεύμονες. Νωρίς το πρωί ακόμη ένας θάνατος καταγράφηκε στο «Αττικόν». Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά πρόκειται για έναν 78χρονο άντρα με υποκείμενα νοσήματα και συγκεκριμένα αρτηριακή υπέρταση και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Πέντε νέα κρούσματα στον οικισμό των Ρομά στη Λάρισα:

Πέντε νέα κρούσματα προέκυψαν από την πρόσφατη μεγάλη ιχνηλάτηση που έγινε στον οικισμό Ρομά, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα. Στην συγκεκριμένη ιχνηλάτηση, που έγινε την 14η ημέρα στο πλαίσιο του «Σχεδίου 0 – 7 – 14», είχαν ληφθεί συνολικά 351 δείγματα. Σημειώνεται πως από τα πέντε θετικά δείγματα, τα τέσσερα ελήφθησαν από οικογένειες στις οποίες ήδη υπήρχε παλαιότερα κρούσμα, ενώ το ένα θετικό δείγμα είναι υπό διερεύνηση, σύμφωνα με το larissanet.gr. Παράλληλα, η  συγκεκριμένη εικόνα κρίνεται ικανοποιητική, καθώς παραμένει χαμηλά ο δείκτης μεταδοτικότητας του ιού στην κοινότητα.

Υπενθυμίζεται ότι στις  27 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας  η δειγματοληψία προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι πορεία βρίσκεται η κατάσταση του κορωνοϊού στην κοινότητα. Σύμφωνα με το larissanet.gr, στη 14η ημέρα συμμετείχαν πάνω από 15 συνεργεία από τον ΕΟΔΥ, από τα δύο νοσοκομεία της περιοχής, αλλά και από την  Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ στόχος είναι να ληφθούν εκατοντάδες δείγματα τα οποία θα σταλούν προς εξέταση στον ΕΟΔΥ στην Αθήνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments