Διεθνή

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Θέλουν να ρίξουν στα «μαλακά» τον δολοφόνο αστυνομικό

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Θέλουν να ρίξουν στα «μαλακά» τον δολοφόνο αστυνομικό
Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Δεν έχει τέλος η αθλιότητα στη Μινεάπολις. Ποινή «χάδι» θέλουν να επιβάλουν στον δολοφόνο αστυνομικό του Τζορτζ Φλόιντ. Μετά από αυτή την είδηση, αναμένεται μια ακόμα νύχτα συγκρούσεων στην πόλη που ήδη έχει ξεσηκωθεί.

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Το διαβάζεις και δεν το πιστεύεις! Για ανθρωποκτονία από αμέλεια διώκεται ο πρώην -πλέον- αστυνομικός, Ντέρεκ Σόβιν που συνελήφθη σήμερα κατηγορούμενος για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολις, όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της κομητείας Χένεπιν. Θυμίζουμε ότι ο Σόβιν φαίνεται σε βίντεο που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου μέσα από το ίντερνετ ότι πατάει με το γόνατό του τον 46χρονο Φλόιντ, ενώ εκείνος εκλιπαρεί για τη ζωή του, μην μπορώντας να αναπνεύσει.

Μάλιστα, σε κάποια στιγμή φώναξε το όνομα της μητέρας του. Ένας 46χρονος… Φανταστείτε, τι ένιωθε. Όλα αυτά, μάλλον, δεν τα φαντάζονται όσοι αποφάσισαν να ρίξουν στα μαλακά τον ρατσιστή αστυνομικό με το «πλούσιο» παρελθόν σε αντίστοιχες πράξεις. Ο Σόβιν, οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ και της «λευκής ανωτερότητας», έγινε γνωστό ότι καταγγέλθηκε 18 φορές στο παρελθόν για υπερβολική αστυνομική βία, αλλά μόνο τις δύο από αυτές του είχαν επιβληθεί πειθαρχικά μέτρα.

Σύμφωνα με τα βίντεο – ντοκουμέντο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, η χρήση αστυνομικής βίας ήταν αδικαιολόγητη, καθώς ο Φλόιντ δεν προέβαλε καμία αντίσταση. Μάλιστα, φώναζε και διαμαρτυρόταν ότι «δεν μπορώ να αναπνεύσω». Το «Ι can’t breathe» είναι το σύνθημα που φωνάζουν οι χιλιάδες διαδηλωτές που συγκρούονται εδώ και δύο νύχτες με την Αστυνομία με αίτημα να αποδοθεί δικαιοσύνη και να σταματήσουν οι ρατσιστικές δολοφονίες από τη μεριά των αστυνομικών. Η τρίτη νύχτα μάλλον θα είναι χειρότερη μετά από αυτή την απόφαση…

«Λάδι στη φωτιά» από τον Τραμπ

Το βράδυ της Πέμπτης οι διαδηλωτές στη Μινεάπολις εισέβαλαν σε αστυνομικό τμήμα με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών, προσπαθώντας να περιορίσουν τους εξαγριωμένους πολίτες που εισέβαλαν στο κτίριο, έσπασαν τα παράθυρα και κάποιοι προσπάθησαν να το πυρπολήσουν. O πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter αργά το βράδυ της Πέμπτης (ώρα ΗΠΑ) ανέφερε ότι οι διαδηλωτές στη Μινεάπολις είναι «εγκληματίες», προσθέτοντας ότι «αμαυρώνουν τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ» και κατηγόρησε τον δήμαρχο της πόλης για έλλειψη ηγεσίας.

Μάλιστα, στο δεύτερο tweet του απείλησε ότι «όταν αρχίζουν οι λεηλασίες αρχίζουν και οι πυροβολισμοί», φράση που ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις. Σε σημερινό του μήνυμα ανέφερε ότι: «Η Εθνοφρουρά βρίσκεται στο σημείο. Είναι στη Μινεάπολις, πλήρως προετοιμασμένοι. Ο Τζορτζ Φλόιντ δεν πέθανε μάταια. Σεβαστείτε τη μνήμη του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments