Διεθνή

Τουρκία Μεσόγειος: Γεωτρήσεις νότια του Καστελόριζου ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας

Τουρκία Μεσόγειος: Γεωτρήσεις νότια του Καστελόριζου ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας
Τουρκία Μεσόγειος: Σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές που περιλαμβάνει το μνημόνιο που υπογράφηκε με τη Λιβύη ξεκινούν οι Τούρκοι, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της χώρας.

Τουρκία Μεσόγειος: Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, ανακοίνωσε πως η χώρα του θα πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες αλλά και γεωτρήσεις στις περιοχές που περιλαμβάνει το μνημόνιο που υπογράφηκε με τη Λιβύη. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του “Ελεύθερου Τύπου“, Μανώλης Κωστίδης, τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουν οι δραστηριότητες των Τούρκων στην Μεσόγειο.

Στην τελετή αναχώρησης του γεωτρύπανου Fatih με κατεύθυνση την Μαύρη Θάλασσα που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη -παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν– ο Ντονμέζ δήλωσε πως «με τη συμφωνία που υπογράψαμε με τη Λιβύη, η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου ήδη κατέθεσε αίτημα στην Γενική Γραμματεία Ερευνών Πετρελαίου. για να κάνουμε έρευνες πετρελαίου στις δικές μας περιοχές οικοπέδων. Μετά από την αναγγελία και την ανάρτηση, σε 3-4 μήνες θα καταφέρουμε να ξεκινήσουμε τις πρώτες μας δραστηριότητες. Πρώτα σεισμικές έρευνες και με την ανάλυση των δεδομένων θα ξεκινήσουμε τις γεωτρήσεις μας».

Δείτε την αναχώρηση του Fatih, παρουσία του Τούρκου προέδρου:

“Συνεχίζουμε να χαλάμε τα παιχνίδια στην Ανατολική Μεσόγειο”

«Η Τουρκία θα συνεχίζει να τηρεί αποφασιστική στάση και να χαλάει τα παιχνίδια στην ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία παίρνει τη δύναμη της από την αποφασιστικότητα και το Διεθνές δίκαιο. Φαίνεται πως υπάρχει ακόμη ενόχληση για το μνημόνιο καθορισμού θαλάσσιων περιοχών που υπογράψαμε με τη Λιβύη. Η διαδικασία όμως έχει ολοκληρωθεί. Στείλαμε και το μνημόνιο στον ΟΗΕ» είχε δηλώσει ο Ερντογάν τον Απρίλιο ζητώντας συγχρόνως τη στήριξη από τη διεθνή κοινότητα για τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments