Πολιτική

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στην Κομοτηνή η πρόεδρος της Δημοκρατίας

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στην Κομοτηνή η πρόεδρος της Δημοκρατίας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την επίσκεψή της, θα έχει μεταξύ άλλων, συνάντηση με τοπικούς φορείς, τις πρυτανικές Αρχές και τον κοσμήτορα της Νομικής Σχολής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αλλά και τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στο πλαίσιο της τριήμερης παρουσίας της στη Θράκη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέπτεται σήμερα 29 Μαίου την Κομοτηνή. Κατά την επίσκεψή της, η κ. Σακελλαροπούλου, μεταξύ άλλων, άλλων θα έχει συνάντηση με τοπικούς φορείς, τις πρυτανικές Αρχές και τον κοσμήτορα της Νομικής Σχολής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αλλά και τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα. Θα περπατήσει στο ιστορικό κέντρο της πόλης, θα ξεναγηθεί στους χώρους του Οινοποιείου “Κίκονες” και θα επισκεφθεί τη Μονάδα Ανακύκλωσης Μπαταριών «SunlightRecycling».

Χθες, από την Ξάνθη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χαρακτήρισε τη Θράκη σπάνιο συμβιωτικό παράδειγμα, για να επισημάνει ότι η «η Θράκη διέσχισε τα ταραγμένα νερά της ιστορίας της με νηφαλιότητα και κατέδειξε ότι οι ιστορικές και πολιτισμικές εμπειρίες είναι παράδοξα υβριδικές, μετέχουν πολλών, ακόμη και αντιθετικών βιωμάτων». Η κ. Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ότι η Θράκη «κατέδειξε ότι τα σύνορα δεν ορίζουν μόνο γεωγραφικά τα όρια πολιτικών οντοτήτων ή νομικών αρμοδιοτήτων, δεν διασφαλίζουν μόνο την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, δεν έχουν μόνο ανεξάντλητη μεταφορική σημασία, αλλά είναι και ζώνες διάβασης προς τους άλλους, περάσματα από την όχθη της μισαλλοδοξίας σε αυτήν της δημιουργικής σύνθεσης.

Η Θράκη υπήρξε και πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα ισονομίας και ισοπολιτείας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της τριήμερης παρουσίας της στη Θράκη αναφέρε τα εξής: «Η Ξάνθη, η Θράκη γενικότερα, υπήρξε και πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα ισονομίας και ισοπολιτείας. Μια γέφυρα φιλίας, ένας τόπος πολυπολιτισμικός, όπου συμπολίτες μας με διαφορετικές θρησκείες συνυπάρχουν ειρηνικά και συνεργάζονται για την κοινή πρόοδο», επισήμανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την αντιφώνησή της στην τελετή ανακήρυξής της σε επίτιμη δημότισσα Ξάνθης.

«Οι προκαταλήψεις δεν βοήθησαν ποτέ ούτε μπορούν να βοηθήσουν τώρα που οι σύγχρονες κοινές προκλήσεις, όπως αυτές των επιδημιών, του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος και της κλιματικής αλλαγής ξεπερνούν σύνορα και ηπείρους. Προκλήσεις τόσο μεγάλες, ώστε μόνο με διεθνή συνεργασία σε επιστημονικό, πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο μπορούν να αντιμετωπισθούν, όπως ολοκάθαρα φάνηκε στην πανδημία», τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments