Αθλητισμός

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το μήνυμά του για τη δολοφονία του Φλόιντ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το μήνυμά του για τη δολοφονία του Φλόιντ
Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Πραγματικά δεν ξέρω πώς να εκφράσω με λόγια πώς αισθάνομαι, αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι φτάνει πιά!», έγραψε σε Tweet ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Την οργή του και τη συμπαράστασή του εκφράζει μέσω Twitter ο σούπερ σταρ των Μπακς Γιάννης Αντετοκούνμπο για την φρικτή δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από τον αστυνομικό στο Μινεάπολις των ΗΠΑ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ζητά να αλλάξει κάτι εδώ και τώρα.

Συγκεκριμένα έγραψε στην ανάρτησή του:

«Πραγματικά δεν ξέρω πώς να εκφράσω με λόγια πώς αισθάνομαι, αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι φτάνει πιά! Είναι ώρα για αλλαγή!», έγραψε στο Twitter ο Greek Freak αναφέροντας το όνομα του τελευταίου θύματος ρατσισμού, Τζορτζ Φλόιντ, αλλά και αυτό του Αχμάντ Άρμπερι, που τον Φλεβάρη είχε δολοφονηθεί από δύο λευκούς που τον κυνήγησαν όταν είχε βγει για τρέξιμο.

Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε επεισόδια

Υπενθυμίζεται πως οι συγκρούσεις αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με τις δυνάμεις ασφαλείας να προσπαθούν να αναχαιτίσουν το οργισμένο πλήθος. Τρεις άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τις ζωές τους στη διάρκεια των επεισοδίων, με τον τελευταίο εξ αυτών να πέφτει νεκρός στην Ινδιανάπολη από πυροβολισμούς.

Οι αστυνομικές αρχές επιβεβαίωσαν το τραγικό συμβάν στο κέντρο της πόλης, τονίζοντας πως ερευνούν «περιστατικό μαζικών πυροβολισμών», οι οποίοι τραυμάτισαν τρία άτομα, με το ένα εξ αυτών να καταλήγει λίγη ώρα αργότερα.  Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μητροπολιτικής αστυνομιάς της Ινδιανάπολης ανέφερε πως «η πόλη μας είναι πολύ καλύτερη από αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Το κέντρο δεν είναι ασφαλές αυτές τις ώρες, ζητούμε από τους πολίτες που δεν ζουν σε αυτό, να απομακρυνθούν. Αρκετά!».ameriki-diadiloseis-scaled

Την Παρασκευή, έχασαν τις ζωές τους άλλοι δυο άνθρωποι, ένας 19χρονος στο Ντιτρόιτ κι ένας ομοσπονδιακός πράκτορας στο Όκλαντ. Ο ομοσπονδιακός πράκτορας δέχτηκε πυρά το βράδυ στη διάρκεια διαδηλώσεων στο Όκλαντ, τραυματίστηκε βαριά και κατέληξε λίγα λεπτά μετά. Στο ίδιο περιστατικό, τραυματίστηκε κι ένας συνάδελφός του. Στο Ντιτρόιτ, έπεσε νεκρός κι ένας 19χρονος από πυροβολισμούς μέσα στο πλήθος, με τις αστυνομικές αρχές να «φωτογραφίζουν» σαν δράστη κάποιον άγνωστο που άνοιξε πυρ μέσα από αυτοκίνητο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments