Πολιτική

Ηλίας Κασιδιάρης νέο κόμμα: Έρευνα για το αν χρησιμοποιεί παράνομα γραφεία του Δήμου Αθήνας

Ηλίας Κασιδιάρης νέο κόμμα: Έρευνα για το αν χρησιμοποιεί παράνομα γραφεία του Δήμου Αθήνας
Ηλίας Κασιδιάρης νέο κόμμα: Μετά από παρέμβαση των παρατάξεων του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Δήμος Αθήνας θα ξεκινήσει έρευνα αν ο Ηλίας Κασιδιάρης στεγάζει το νέο του «κόμμα» σε δημοτικά γραφεία.

Ηλίας Κασιδιάρης νέο κόμμα: Ο δήμαρχος Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε ότι ο Δήμος θα ξεκινήσει να ερευνά αν γραφεία που του ανήκουν χρησιμοποιούνται από τον Ηλία Κασιδιάρη ως γραφεία για το νέο «κόμμα» που ανακοίνωσε ότι ιδρύει μετά το «διαζύγιο» με τη Χρυσή Αυγή και τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Σύμφωνα με το Έθνος, το θέμα τέθηκε στη διάρκεια του σημερινού δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας από τους συμβούλους του ΚΚΕ Στέλιο Λάμπρου και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρο Κωνσταντίνου. Ο κ. Λάμπρου, αφού σημείωσε ότι στη διακήρυξη Κασιδιάρη αναφέρεται ως διεύθυνση του κόμματος η οδός Κοτοπούλη και Βερανζέρου, απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, αναρωτήθηκε: «Έχουμε παραχωρήσει σε κανένα κόμμα γραφείο, που χρησιμοποιεί τα τηλέφωνα και την περιουσία του αθηναϊκού λαού; Μπαίνει σοβαρό θέμα αποφάσεων που έχουν καταπατηθεί. Γίνεται αλλαγή χρήσης ενός δημοτικού κτιρίου χωρίς καμία άδεια. Να λύσετε το θέμα λίαν συντόμως». Να σημειωθεί ότι στη διεύθυνση Κοτοπούλη 9 βρίσκονται τα γραφεία δημοτικού οργανισμού και στο κτίριο αυτό έχει διατεθεί χώρος στην παράταξη «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα».

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, στην απάντησή του, τόνισε πως οι χώροι έχουν διατεθεί για τη δημοτική παράταξη και όχι για κάποιο κόμμα. «Θα διερευνήσουμε το θέμα και αν έχει πάει σε άλλους σκοπούς δεν έχει πλέον νόημα η παραχώρηση», είπε ο δήμαρχος. Λίγο νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου, Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, είχε επίσης τονίσει ότι δεν δόθηκε άδεια για κανένα κόμμα και αν ισχύει η καταγγελία, «θα κάνουμε αυτό που πρέπει».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης που επανεμφανίστηκε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο έπειτα από απουσία ημερών, που συνέπεσε με την εξαγγελία του νέου κόμματος, δεν απάντησε επί του θέματος αλλά το μέλος της παράταξής του, Θ. Αϊβατίδης, ανέφερε ότι τα γραφεία του νέου κόμματος δεν σχετίζονται με εκείνα της παράταξης.

«Εμφύλιος»

Μετά από την κίνηση του Ηλία Κασιδιάρη να ανακοινώσει ότι φτιάχνει δικό του «κόμμα», ο Νίκος Μιχαλολιάκος ξεκίνησε την αναζήτηση συμμάχων μιας και από τη ναζιστική οργάνωση έχουν φύγει πριν τον Κασιδιάρη και τον Γιάννη Λαγό και άλλα στελέχη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Μιχαλολιάκος έφθασε μέχρι και τον Μάνο Κώνστα, επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, με τον οποίο βρισκόταν σε διαμάχη εδώ και χρόνια. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος πρότεινε στον Κώνστα να κατέβουν μαζί στις εκλογές όποτε αυτές γίνουν.

Από την πλευρά του ο Ηλίας Κασιδιάρης αναζητά μέλη και συμμάχους που θα τον βοηθήσουν στο δικό του «κόμμα». Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τηλέφωνα του Ηλία Κασιδιάρη «έσπασαν» καλώντας παλαιότερα μέλη της Χρυσής Αυγής που έχουν γυρίσει την πλάτη στον Μιχαλολιάκο, αλλά και πρώην ευρωβουλευτές που είχαν αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή μετά την εκλογή τους. Μέχρι στιγμής όμως τα νέα για τον Ηλία Κασιδιάρη είναι άσχημα γιατί ανταπόκριση δεν βρίσκει και κόσμο δεν μαζεύει να συστρατευτεί μαζί του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments