Πολιτική

Νίκος Δένδιας Τουρκία: Αυστηρό μήνυμα του υπουργείου Εξωτερικών

Νίκος Δένδιας Τουρκία: Αυστηρό μήνυμα του υπουργείου Εξωτερικών
Νίκος Δένδιας Τουρκία: Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών όπου τονίζει ότι «παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα».

Νίκος Δένδιας Τουρκία: Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σε σχέση με τις κινήσεις που κάνει η γειτονική χώρα με τις αιτήσεις για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ο κ. Δένδιας, ανάμεσα σε άλλα, σημειώνει ότι «οι παράνομες ενέργειες δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» και ότι «αδυνατούν να θίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

«Η δημοσίευση, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σειράς αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς ενεργειών με τις οποίες η Τουρκία αποπειράται βήμα – βήμα να σφετεριστεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας».

Αποτελεί παρακολούθημα του ανυπόστατου τουρκο-λιβυκού μνημονίου. Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα. Αδυνατούν να θίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, που εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο τη Θάλασσας.

Να είμαστε σαφείς. Οι θέσεις μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και για τις συνέπειες της τουρκικής παραβατικότητας είναι δεδομένες. Έχουν γνωστοποιηθεί προς την Τουρκία επανειλημμένα. Η Ελλάδα ήταν και παραμένει απολύτως προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει και αυτήν την πρόκληση, εφόσον η Τουρκία αποφασίσει τελικά να την υλοποιήσει».

Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, φιλοξενήθηκε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ απαντώντας μεταξύ άλλων και στα σενάρια που θέλουν την Τουρκία να φιλοδοξεί να παραβιάσει τα χωρικά ύδατα και να ξεκινήσει παρανόμως κύκλο γεωτρήσεων. «Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, οι σύμμαχοι είναι ενημερωμένοι για την αντίδρασή μας και όλα θα πάνε όπως πρέπει» διαβεβαίωσε και πρόσθεσε: «Μην τσιμπάτε σε αυτά που κάνει ο Ερντογάν, είναι σε πάρα πολύ δύσκολη η οικονομία της Τουρκίας, η δημοτικότητα του Ερντογάν είναι χαμηλή, για πρώτη φορά χάνει εκλογές σε δημοσκόπηση για την προεδρία, προφανώς θα παίξει το χαρτί του εθνικισμού και της φασαρίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments