Αθλητισμός

Champions League κορωνοϊός: Όλα δείχνουν Final 8 στην Πορτογαλία

Champions League κορωνοϊός: Όλα δείχνουν Final 8 στην Πορτογαλία
Champions League κορωνοϊός: Η UEFA εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να τελειώσει την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με Final 8 που θα διεξαχθεί στην Πορτογαλία.

Η εξάπλωση του κορωνοϊού επηρέασε τις ζωές όλων των πολιτών σε όλο τον κόσμο. Φυσικά το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο. Όλοι οι αθλητικές δραστηριότητες σταμάτησαν προκειμένου να μειωθεί η εξάπλωση του ιού. Όλο αυτό το διάστημα υπήρξαν πολλές φήμες για την τύχη του Champios League και του Europa League. Από την πρώτη στιγμή η UEFA έδειξε διάθεση να περιμένει προκειμένου να πάρει οριστικές αποφάσεις για το μέλλον των διοργανώσεων της.

Πλέον το ένα μετά το άλλο τα πρωταθλήματα ξεκινάνε ξανά ή έχουν προγραμματίσει τη σέντρα τους για το επόμενο διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι και το Champions League θα ολοκληρωθεί κανονικά. Σημαντικό ζήτημα είναι το πως θα διεξαχθεί η διοργάνωση από εδώ και πέρα. Οι άνθρωποι της UEFA φέρονται να έχουν εξετάσει πολλά σενάρια και ήδη έχουν ξεχωρίσει ένα από αυτά.

Όλα δείχνουν Final 8 στην Πορτογαλία

Με δεδομένο ότι στο Champions League εκκρεμούν τέσσερις ρεβάνς για τη φάση των “16”, οι διπλοί προημιτελικοί και ημιτελικοί, καθώς και ο τελικός, η UEFA φαίνεται να καταφεύγει στη λύση που ακούγεται εδώ και καιρό και περιλαμβάνει ένα Final-8 από τα προημιτελικά κι έπειτα, με επικρατέστερη χώρα φιλοξενίας την Πορτογαλία.

Οι άνθρωπο της UEFA υπήρχαν διάφορες επιλογές -μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Πολωνία, η Τουρκία αλλά και η Ελλάδα– αλλά σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα η Λισσαβώνα και το γήπεδο “Ζοσέ Αλβαλάδε” φαίνεται πως παίρνουν το χρίσμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ δυνατοί υποψήφιοι παραμένουν τόσο η Μαδρίτη όσο και το Μόναχο, φαίνεται πως η Κωνσταντινούπολη -όπου ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί ο φετινός τελικός υπό κανονικές συνθήκες- μένει εκτός.

Σε κάθε περίπτωση οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να γίνουν γνωστές στις 17 Ιουνίου, τόσο για το Champions League όσο και για το Europa League.Σχετικά με τη δεύτερη κατά τάξη διοργάνωση υπάρχουν φήμες που θέλουν την Ελλάδα να είναι πιθανός προορισμός. Η χαμηλή καμπή τον κρουσμάτων μπορεί να αποδειχθεί σύμμαχος της χώρας μας για να κερδίσει αυτή τη μάχη. Σε κάθε περίπτωση θεωρείται δύσκολο τα παιχνίδια να γίνουν παρουσία κόσμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments