Ειδήσεις

Κώστας Μπακογιάννης για «Μεγάλο Περίπατο»: Δεν θα θιγεί η λειτουργία των καταστημάτων στην οδό Αθηνάς

Κώστας Μπακογιάννης για «Μεγάλο Περίπατο»: Δεν θα θιγεί η λειτουργία των καταστημάτων στην οδό Αθηνάς
Κώστας Μπακογιάννης για «Μεγάλο Περίπατο»:  O δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι έχει ληφθεί υπόψη η διασφάλιση της ομαλούς λειτουργίας των επιχειρήσεων. Αναλυτικά όλα όσα είπε ο κ. Μπακογιάννης.

Κώστας Μπακογιάννης για «Μεγάλο Περίπατο»: Ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι δεν πρόκειται να θιγεί η λειτουργία των επιχειρήσεων και καταστημάτων στην οδό Αθηνάς  από τη δημιουργία του «Μεγάλου Περιπάτου». Σε απάντηση κατά  τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκο Σοφιανό, ότι θα κινδυνέψουν να καταστραφούν οικονομικά αυτές οι επιχειρήσεις από τις κυκλοφοριακές αλλαγές,  ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε ότι έχει ληφθεί υπόψη η διασφάλιση της ομαλούς λειτουργίας τους. Όπως είπε η Σοφοκλέους και η Ευριπίδου, θα εξακολουθήσουν να είναι « ανοιχτές στα αυτοκίνητα» ενώ για την Αθηνάς που περιλαμβάνεται στο «Μεγάλο Περίπατο» προβλέπεται η εξαίρεση διέλευσης οχημάτων τροφοδοσίας αλλά και των οχημάτων των πελατών τους, οι οποίοι θα επιδεικνύουν την απόδειξη ή το τιμολόγιο αγοράς των προϊόντων. Για τις όποιες αντιδράσεις εκδηλώνονται , ο κ. Μπακογιάννης , υπενθύμισε επίσης ότι τέτοιες αντίστοιχες- οι οποίες διαψεύστηκαν από το αποτέλεσμα – είχαν υπάρξει στο παρελθόν  για τις πεζοδρομήσεις της Ερμού, της Βουκουρεστίου και τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. 

Αναφορικά με τις αιτιάσεις που εκφράστηκαν για το διαγωνισμό σχετικά με την προμήθεια ζαρντινιέρων που θα «χωροθετήσουν» το «Μεγάλο Περίπατο» κατά την πιλοτική περίοδο ο κ. Μπακογιάννης κατήγγειλε «πολιτικά παιχνίδια» και κάλεσε όλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων που απαιτείται. «Αυτό το έργο, είπε, θα είναι όλης της πόλης. Όλου του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι ένα έργο δυναμικό, συνεχούς διαβούλευσης και αξιολόγησης. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει με παρωπίδες και στερεότυπα αλλά μ’ ανοιχτά μυαλά, απελευθερωμένη συνείδηση, για να διερμηνεύουμε και να εκφράζουμε τους πολίτες, ώστε να φθάσουμε  στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε ότι τέθηκαν υψηλές προδιαγραφές στο διαγωνισμό, γιατί μετά θα μείνουν στο δήμο και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αλλού. Για το ίδιο θέμα  ο γενικός γραμματέας του Δήμου διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία ήταν καθ΄όλα νόμιμη, υπήρξε ανταγωνισμός και θα ζητηθεί και έλεγχος από  το Ελεγκτικό Συνέδριο, παρότι δεν είναι υποχρεωτικό.

Yπενθυμίζεται δε, ότι μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο του Μεγάλου Περιπάτου στο κέντρο της πρωτεύουσας. «Θέλουμε να διαφυλάξουμε την αυθεντικότητα της Αθήνας» σημείωσε σε προηγούμενες δηλώσεις του ο Κώστας Μπακογιάννης. Ο δήμαρχος Αθηναίων, είχε τονίσει ότι ο δήμος «τρέχει» το τελευταίο διάστημα μικροκλιματικές μελέτες, και ως παράδειγμα παρέμβασης σε τοπικό επίπεδο έφερε το συντριβάνι στην Ομόνοια, που κατεβάζει τη θερμοκρασία 2-3 βαθμούς Κελσίου. «Στόχος του Περιπάτου είναι η ενθάρρυνση της κυκλοφορίας των πεζών, των ποδηλάτων αλλά και των Μέσων» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments