Ειδήσεις

Θλίψη στο NBA: Έφυγε από τη ζωή ο Γουές Ανσέλντ

Θλίψη στο NBA: Έφυγε από τη ζωή ο  Γουές Ανσέλντ
Θλίψη στο NBA: Ακόμα ένας θρύλος του ΝΒΑ άφησε την τελευταία του πνοή, σήμερα Τρίτη (2/6), και βύθισε στη θλίψη τον αθλητικό κόσμο.

Την τελευταία του πνοή στα 74 του, άφησε την Τρίτη, 2 Ιουνίου, ο Γουές Ανσέλντ, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, ο θάνατος προκλήθηκε κατά κύριο λόγο  εξαιτίας προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια και τον είχαν ταλαιπωρήσει αρκετά. Μετά από τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ ο οποίος βύθισε ολόκληρο τον πλανήτη στο πένθος, σήμερα αυτή η  δυσάρεστη είδηση ήρθε στο φως και έκανε για ακόμα μια φορά το NBA να θρηνεί με τον χαμό του. Ο Γουές Άνσελντ, έπαιζε στους Ουάσινγκτον Μπούλετς (σ.σ. νυν Ουίζαρντς), από το 1968 μέχρι το 1981, ενώ μαζί τους πανηγύρισε το πρωτάθλημα του 1978.

Στο πένθος βυθίστηκε εκτός από το ΝΒΑ, και η Γουάσινγκτον, μετά την είδηση του θανάτου του πασίγνωστου αθλητή του μπάσκετ. Ο βετεράνος σέντερ, που υπηρέτησε τους Γουάσινγκτον Μπούλετς από τρία διαφορετικά πόστα (παίκτης, προπονητής και GM) και άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα  Τρίτη, 2 Ιουνίου. Η οικογένεια του πρώην αθλητή ανακοίνωσε την τραγική απώλεια στον χώρο του αθλητισμού και συγκίνησε ιδιαίτερα ανθρώπους του χώρου αλλά και όσους ήξεραν και θαύμαζαν την πορεία του.

Ο εκλιπών επελέγη στο Νο2 του NBA Draft το 1968 από τους Γουάσινγκτον Μπούλετς (από το Λούιβιλ) και στη ρούκι σεζόν του κατάφερε να κερδίσει  ακόμα και το MVP. Δεν υπηρέτησε άλλον οργανισμό του ΝΒΑ στο σύνολο της καριέρας του, ενώ με την ομάδα της αμερικανικής πρωτεύουσας πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1978, συνδυάζοντας το γεγονός επίσης με το MVP των τελικών. Το 1977 και το 1978 είχε μείνει -μέχρι προ τετραετίας- στην ιστορία ως η μοναδική περίπτωση που το δαχτυλίδι κρίθηκε σε Game 7, με νικητή τον φιλοξενούμενο. Έως ότου καταφέρει το ίδιο ακριβώς το Κλίβελαντ του ΛεΜπρον Τζέιμς σε βάρος των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Στην καριέρα του , μάλιστα , ο κορυφαίος  Γουές Άνσελντ είχε κατά μέσο όρο 10,8 πόντους, αλλά το κύριο προσόν του ήταν το ριμπάουντ, καθώς είχε 14  πόντους ανά παιχνίδι!

Προς τιμήν του να σημειωθεί πως , οι Γουάσινγκτον Γουίζαρντς είχαν αποσύρει τη φανέλα με το Νο 41 που φορούσε ο ίδιος , ενώ από το 1988 ήταν και  μέλος του Hall of Fame.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments