Ελλάδα

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 2 Ιουνίου: 19 κρούσματα – 2.937 συνολικά – 179 οι νεκροί

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 2 Ιουνίου: 19 κρούσματα – 2.937 συνολικά – 179 οι νεκροί
Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 2 Ιουνίου: Κανένας συμπολίτης μας δεν έφυγε από τη ζωή εξαιτίας του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα να παραμένει στους 179. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 19 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 12 είναι ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

Κανένας θάνατος εξαιτίας του κορωνοϊού δεν σημειώθηκε στη χώρα το τελευταίο 24ωρο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα παραμένει στους 179. Συγχρόνως – όπως φαίνεται και στο infographic–επιβεβαιώθηκαν 19 νέα κρούσματα και συνολικά 2.937. Τα 12 αφορούν σε ταξιδιώτες που αφίχθηκαν με πτήση από το εξωτερικό. Σημειώνεται, πως ο αριθμός των νοσούντων είναι ανεβασμένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. 

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 02 Ιουνίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου λοιπόν είναι 19, εκ των οποίων 12 σε ταξιδιώτες που αφίχθηκαν με πτήση από το εξωτερικό. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2937 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 55.3% άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 179 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 11 (72.7% άνδρες). Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 2.937 κρουσμάτων, 651 (22.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1695 (57.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 48 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Θετική νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Έλενα»:

Θετική στον κορωνοϊό διαγνώστηκε νοσηλεύτρια του μαιευτικού νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου», σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ. Εργάζεται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Σε καραντίνα έχουν τεθεί 14 εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Παράλληλα, σημειθώνεται πως στο πλαίσιο επιδημιολογικής έρευνας που διεξάγεται, σε τεστ αντισωμάτων για τον κορωνοϊό μπορούν να υποβάλλονται οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ). «Ντεμπούτο» έκαναν ήδη οι εργαζόμενοι των μονάδων υγείας της 1ης Υγειονομικής Περριφέρειας (ΥΠΕ) και θα συνεχιστεί σε όλες τις ΥΠΕ μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, εξασφαλίστηκε αξιόπιστο τεστ αντισωμάτων που θα διεξαχθεί, αρχικά, στους επαγγελματίες υγείας και σε όλους τους εργαζόμενους που υπηρετούν στο ΕΣΥ, που αποτελούν την «πρώτη γραμμή» του Συστήματος Υγείας. Το πρόγραμμα του ελέγχου αντισωμάτων, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, σε συνεργασία με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, απευθύνεται στους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) και στα Τοπικά και Περιφερειακά Ιατρεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments