Ελλάδα

Το ξεκαρδιστικό σκίτσο του Αρκά για το χαλάζι του Ιουνίου

Το ξεκαρδιστικό σκίτσο του Αρκά για το χαλάζι του Ιουνίου
Ο Αρκάς δεν άφησε ασχολίαστη την ισχυρή βροχή και το χαλάζι που έπεσε στην Αττική την πρώτη μέρα του Ιούνη.

Τον τελευταίο καιρό ο καιρός είναι άστατος. Οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές για τα δεδομένα της εποχής. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χθες μπήκε η ο Ιούνιος και υπό κανονικές συνθήκες θα μιλούσαμε για την αρχή του καλοκαιριού. Ωστόσο όσο και αν το θέλουμε ο καιρός δεν μας επιτρέπει να μιλάμε για καλοκαίρι. Μάλιστα χθες σημειώθηκε μια έντονη βροχόπτωση στην Αθήνα και έπεσε μέχρι και χαλάζι.

Ο Αρκάς με το πρόσφατο σκίτσο του δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστα όσα καιρικά συμβαίνουν στην Ελλάδα αυτές τις μέρες. Συγκεκριμένα ο πρωταγωνιστής του σκίτσου είναι ένα ανθρωπάκι που φοράει έναν μανδύα που λέει “Ιούνιος” και είναι η αναπαράσταση του μήνα. Ο Ιούνης λοιπόν κρατάει μια ομπρέλα, ενώ το σκηνικό από πίσω είναι κατάμαυρο.

Ο πρωταγωνιστής του σκίτσου αναφέρει “Εκ μέρους του Θέρους: Υπάρχει τεχνική βλάβη στο σύστημα. Δουλεύουμε για την γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα. Ευχαριστούμε για την κατανόηση” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δείτε το

Λίγα λόγια για τον Αρκά

Ο Αρκάς είναι σπουδαίος Έλληνας σκιτσογράφος και συγγραφέας. Ξεκίνησε  την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του ’80 δημοσιεύοντας τη σειρά Ο Κόκκορας στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο Παρά Πέντε και στο Μικρό Παρά Πέντε. Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο Ισοβίτης έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση από τον Μάνθο Σαντοριναίο.

Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα), ενώ έχει γράψει και θεατρικά έργα. Το πραγματικό ονοματεπώνυμο του εν λόγω συγγραφέα μας είναι άγνωστο, καθώς ο ίδιος δεν το έχει αποκαλύψει, ενώ τα ονόματα Αντώνης Ευδαίμων και Γεράσιμος Σπανοδημήτρης που έχει χρησιμοποιήσει σε έργα του, θεωρούνται ως ψευδώνυμα. Επίσης, έχει προταθεί το όνομα Άρης Καστρινός (απ’ όπου υποτιθέμενα προέρχεται και το ΑΡ-ΚΑΣ).

Ενδεικτικά ορισμένα έργα του

  • Κόκκορας
  • Show Business
  • Ξυπνάς μέσα μου το ζώο
  • Ισοβίτης
  • Χαμηλές Πτήσεις
  • Καστράτο
  • Η Ζωή Μετά

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments