Nέα της αγοράς

Σημαντική καινοτομία στη συσκευασία του Philadelphia από ανακυκλωμένο πλαστικό από τη Mondelēz International

Σημαντική καινοτομία στη συσκευασία του Philadelphia από ανακυκλωμένο πλαστικό από τη Mondelēz International
Το πιο δημοφιλές τυρί κρέμα στον κόσμο σκοπεύει να χρησιμοποιήσει δοχεία από ανακυκλωμένο πλαστικό, αρχής γενομένης από το 2022, προωθώντας ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Η Mondelēz International ανακοινώνει ότι από το 2022 το τυρί κρέμα Philadelphia θα πωλείται σε ανακυκλωμένη πλαστική συσκευασία σε όλη την Ευρώπη συμβάλλοντας ενεργά στο στόχο της εταιρείας να μειώσει τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον και τη δέσμευσή της να χρησιμοποιήσει 5% ανακυκλωμένο υλικό σε όλες τις πλαστικές της συσκευασίες. Ως η πρώτη μεγάλη μάρκα τυριού κρέμας που χρησιμοποιεί ανακυκλωμένο πλαστικό στη συσκευασία της, το Philadelphia θα αξιοποιήσει περαιτέρω μια καινοτόμο τεχνολογία που διατηρεί τα τρόφιμα ασφαλή και νόστιμα χωρίς αρνητική επίπτωση στο περιβάλλον, συμβάλλοντας στην προώθηση ενός βιώσιμου μέλλοντος για τις πλαστικές συσκευασίες.

«Είναι ζωτικής σημασίας να βρούμε και να εφαρμόσουμε καινοτόμες, βιώσιμες λύσεις προκειμένου το πλαστικό να μην έχει αρνητική επίπτωση στο περιβάλλον», δήλωσε ο Vinzenz Gruber, Πρόεδρος στη Mondelēz Ευρώπης. «Η χρήση ανακυκλωμένου υλικού από το Philadelphia είναι ένα σημαντικό βήμα για τον περιορισμό αυτών των αποβλήτων. Αποστολή μας είναι να οδηγήσουμε το μέλλον των σνακς προσφέροντας το σωστό σνακ, για τη σωστή στιγμή, φτιαγμένο με το σωστό τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό, οι εμβληματικές μας μάρκες δεσμεύονται να αξιοποιήσουν τη μεγάλη τους κλίμακα για να μειώσουν τις επιπτώσεις μας στο περιβάλλον.»

Η αυξημένη χρήση του ανακυκλωμένου πλαστικού θα αυξήσει τη ζήτηση για ανακυκλωμένα υλικά και θα μειώσει σημαντικά την ανάγκη για την παραγωγή νέων υλικών, στηρίζοντας τη λεγόμενη κυκλική οικονομία για τα πλαστικά – έναν κύκλο βιώσιμης ανάπτυξης που διατηρεί πολύτιμα υλικά στην κυκλοφορία και μειώνει τα απόβλητα. Με κάθε αγορά και ανακύκλωση προϊόντων του Philadelphia σε όλη την Ευρώπη, οι καταναλωτές θα συμβάλλουν σημαντικά στη διατήρηση των πλαστικών απορριμμάτων μακριά από το περιβάλλον και κατά συνέπεια σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τους ανθρώπους και τον πλανήτη.

«Σκοπός μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να απολαμβάνουν το σνακ τους με σωστό τρόπο διασφαλίζοντας ότι  χρησιμοποιούμε λιγότερη ενέργεια, νερό και απόβλητα – συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης πιο βιώσιμων υλικών συσκευασίας», δήλωσε η Chris McGrath, Αντιπρόεδρος Βιωσιμότητας στη  Mondelēz International. «Καινοτομίες όπως προηγμένα συστήματα ανακύκλωσης μας βοηθούνε να βρούμε βιώσιμα υλικά που στο παρελθόν ήταν δύσκολο να ανακυκλωθούν και να υποστηρίξουν το ταξίδι μας προς την επίτευξη μηδενικών αποβλήτων. Γνωρίζουμε επίσης ότι ο σχεδιασμός των συσκευασιών μας για ανακύκλωση από μόνος του δεν θα λύσει το πρόβλημα των πλαστικών απορριμμάτων, γι ‘ αυτό υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για την αύξηση των ποσοστών ανάκτησης και ανακύκλωσης σε όλο τον κόσμο.»

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τη Mondelēz International στην παροχή συσκευασιών κατασκευασμένων από ανακυκλωμένο πλαστικό αξιοποιώντας προηγμένη τεχνολογία ανακύκλωσης. Μέσα από την ανάκτηση και την εκτροπή των αποβλήτων προς την ανακύκλωση που αλλιώς θα προορίζονταν για υγειονομική ταφή ή καύση, εργαζόμαστε για την επίτευξη του κοινού μας στόχου που είναι η προώθηση της κυκλικής οικονομίας», δήλωσε ο Jean-Marc Galvez, Πρόεδρος Καταναλωτικών Συσκευασιών στη Berry Global.

Η δέσμευση του Philadelphia να προωθήσει την καινοτομία στη συσκευασία αποτελεί μέρος των μακροπρόθεσμων στόχων βιωσιμότητας της Mondelez International, οι οποίοι επικεντρώνονται στην προώθηση θετικών επιπτώσεων και ουσιαστικών αλλαγών σε μεγάλη κλίμακα. Αυτές οι δεσμεύσεις περιλαμβάνουν τη βιώσιμη προμήθεια βασικών υλικών, τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας και τον σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων σε όλη την αλυσίδα αξίας.  Η Mondelēz International επίσης συμμετέχει στην πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ellen MacArthur για την Νέα Οικονομία για τα Πλαστικά υπογράφοντας την παγκόσμια δέσμευση, που ενώνει περισσότερες από 450 επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και άλλους οργανισμούς στο κοινό όραμα της κυκλικής οικονομίας για τα πλαστικά.  Στο πλαίσιο αυτό, η Mondelēz International θα διασφαλίσει ότι έως το 2025 οι συσκευασίες της στο 100% θα έχουν σχεδιαστεί για να είναι ανακυκλώσιμες με πληροφορίες ανακύκλωσης στην επισήμανση ενώ είναι ήδη πολύ κοντά στην  επίτευξη αυτού του στόχου με το 93% των συσκευασιών της εταιρείας να είναι σχεδιασμένο για να είναι ανακυκλώσιμο σήμερα.

Η ετήσια Έκθεση για τη βιωσιμότητα και την ευεξία για το 2019 με τον τίτλο «Snacking Made Right», παρέχει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση σχετικά με τους στόχους της εταιρείας για τη βιωσιμότητα και τη συνετή κατανάλωση για το 2025 και την πορεία της προς την επίτευξη αυτών των στόχων.

Σχετικά με το Philadelphia

Το Philadelphia είναι το πιο δημοφιλές τυρί κρέμα στον κόσμο. Για περισσότερα από 100 χρόνια, το Philadelphia πρωτοπορεί θέτοντας τα πρότυπα στην κατηγορία του τυριού κρέμας για να προσφέρει τη μοναδική του γεύση που όλοι αγαπούν. Η χαρακτηριστική γεύση του Philadelphia, με την κρεμώδη υφή, αυξάνει την απόλαυση του φαγητού, δημιουργώντας μοναδικές στιγμές γεύσης που φέρνουν τους ανθρώπους κοντά. Διατίθεται σε Original, Light, Active, Χωρίς Λακτόζη και διάφορες γεύσεις!

Σχετικά με τη Mondelēz International

Η Mondelēz International (NASDAQ: MDLZ) δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να απολαμβάνουν τα σνακς τους με υπεύθυνο τρόπο  σε περισσότερες από 150 χώρες παγκοσμίως. Με καθαρά έσοδα περίπου 26 δισ. δολάρια το 2019, οδηγεί το μέλλον στα σνακς με εμβληματικά παγκόσμια και τοπικά brands όπως  τα μπισκότα Oreo, belVita και  LU, τις σοκολάτες Cadbury Dairy Milk, Milka και Toblerone, τις καραμέλες Sour Patch Kids και τις τσίκλες Trident. Η Mondelēz International είναι υπερήφανο μέλος των δεικτών Standard and Poor’s 500, NASDAQ 100 και Dow Jones Sustainability Index. Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Mondelēz International www.mondelezinternational.com ή να ακολουθήσετε την εταιρεία στο Twitter στο www.twitter.com/MDLZ.

Σχετικά με τη Mondelēz International στην Ελλάδα

Η Mondelēz International έχει παρουσία αρκετών δεκαετιών στην Ελλάδα και brands με ιστορία άνω των 100 χρόνων, ενώ προωθεί με ευθύνη αγαπημένα προϊόντα όπως σοκολάτες Lacta, Υγείας Παυλίδη, Παυλίδη Γεμιστές, κουβερτούρα Παυλίδη, Kiss, γκοφρέτα 3BIT, Merenda, τυρί κρέμα Philadelphia, μπισκότα OREO και Εργαστήρι Παυλίδη, ροφήματα σοκολάτας Cadbury, τσίκλες Trident, Dentyne και καραμέλες Halls.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments