Αθλητισμός

Ολυμπιακός Λευτέρης Μαντζούκας: Διαψεύδει τη συμφωνία με τον 17χρονο φόργουορντ

Ολυμπιακός Λευτέρης Μαντζούκας: Διαψεύδει τη συμφωνία με τον 17χρονο φόργουορντ
Ολυμπιακός Λευτέρης Μαντζούκας: Τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Λευτέρη Μαντζούκα να μετακομίζει από την Πάτρα στο ΣΕΦ διαψεύδει ο Ολυμπιακός.

Τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Ολυμπιακό να έχει συμφωνήσει με τον Λευτέρη Μαντζούκα του Προμηθέα Πάτρας διαψεύδει η “ερυθρόλευκη” ΚΑΕ. Οι Πειραιώτες δηλώνουν πως δεν υπάρχει κάποια απόκτηση του νεαρού φόργουορντ τονίζοντας μάλιστα πως δεν έχει γίνει καν επίσημη κίνηση για ενδεχόμενη μετακόμιση του 17χρονου στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να ενδιαφέρεται για την περίπτωσή του, ωστόσο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή η ρήτρα αγοράς του παίκτη, η οποία ανέρχεται στα 300.000 ευρώ, βάζει “τέλος” στα όποια σχέδιά του. Έτσι, τα πάντα μένουν ανοιχτά για το μέλλον. Υπενθυμίζεται, πως νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως είναι θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί η απόκτηση του Λευτέρη από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ποιος είναι ο Λευτέρης Μαντζούκας:

Το ντεμπούτο του στην Α1 έγινε σε αγώνα με τον Πανιώνιο όταν ήταν 14 ετών, 7 μηνών και 6 ημερών ενώ η πρώτη μεγάλη στιγμή στην αθλητική του ζωή ήταν όταν έπαιξε κόντρα στον Ολυμπιακό στις 24 Μαίου του 2017 στο ΣΕΦ. Τότε σημείωσε 12 πόντους σε 31 λεπτά. Γεννημένος στις 8 Ιουλίου του 2003, ο ύψους 2.07 φόργουορντ, έχει ήδη δύο χρόνια συμμετοχές στην Α1 με τον Προμηθέα, ενώ τον Ιανουάριο ήταν πρώτος σκόρερ στο τουρνουά Adidas Next Genetation της Ευρωλίγκας.

Στο ίδιο τουρνουά συμπεριλήφθει και στην καλύτερη πεντάδα, με τις εμφανίσεις του να αφήνουν τους σκάουτερς με το στόμα ανοιχτό. Συγκεκριμένα, κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου πέτυχε 49 πόντους -καταρρίπτοντας το ρεκόρ των 43 πόντων που είχε σημειώσει ο Ντράγκαν Μπέντερ- και μάζεψε 19 ριμπάουντ. Αγωνίστηκε 39′ και συγκέντρωσε 65 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, επίδοση που συγκρίνεται μόνο με αυτές των Μίροτιτς και Μπέντερ. Επιπλέον, απέναντι στη Λούντβισμπουργκ έπαιξε σε όλο το παιχνίδι. Σημείωσε 35 πόντους (10/15 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 9/10 βολές), μάζεψε 13 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ ενώ στο σύστημα αξιολόγησης  συγκέντρωσε 42 βαθμούς. 

Στο ευρωπαϊκό των παίδων, είχε με την Εθνική 15 πόντους, 9,1 ριμπάουντ και 2,7 ασίστ. Στον Προμηθέα ο Μάκης Γιατράς τον εμπιστεύτηκε και με το παραπάνω ρίχνοντας τον στο παρκέ σε παιχνίδια για το Eurocup. Ο κόουτς της Πάτρας τον έβαλε να παίξει 27.46″ κόντρα στην Ανδόρα, 12.09″ απέναντι στην Μπολόνια και 10′ με τη Μονακό. Το όνομά του στο παρελθόν έχει ακουστεί και για τον Παναθηναϊκό αλλά και για την ΑΕΚ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments