Αθλητισμός

Ολυμπιακός Λευτέρης Μαντζούκας: Συμφώνησαν με τον 17χρονο φόργουορντ οι Πειραιώτες

Ολυμπιακός Λευτέρης Μαντζούκας: Συμφώνησαν με τον 17χρονο φόργουορντ οι Πειραιώτες
Ολυμπιακός Λευτέρης Μαντζούκας: Τα χέρια με τον ταλαντούχο Λευτέρη Μαντζούκα έχουν δώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, οι «ερυθρόλευκοι».

Στον μέλλον επενδύει η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία φαίνεται πως ήρθε σε συμφωνία με τον Προμηθέα Πάτρας για την απόκτηση του Λευτέρη Μαντζούκα. Ο 17χρονος φόργουορντ αναμένεται να υπογράψει άμεσα πολυετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό προκειμένου να ενισχύσει τη νέα σεζόν την ομάδα της Α2 αλλά και να πάρει παιχνίδια και εμπειρίες με σκοπό να ανέβει στην πρώτη ομάδα.

Υπενθυμίζεται, πως το ντεμπούτο του στην Α1 έγινε σε αγώνα με τον Πανιώνιο όταν ήταν 14 ετών, 7 μηνών και 6 ημερών ενώ η πρώτη μεγάλη στιγμή στην αθλητική του ζωή ήταν όταν έπαιξε κόντρα στον Ολυμπιακό στις 24 Μαίου του 2017 στο ΣΕΦ. Τότε σημείωσε 12 πόντους σε 31 λεπτά.

Γεννημένος στις 8 Ιουλίου του 2003, ο ύψους 2.07 φόργουορντ, έχει ήδη δύο χρόνια συμμετοχές στην Α1 με τον Προμηθέα, ενώ τον Ιανουάριο ήταν πρώτος σκόρερ στο τουρνουά Adidas Next Genetation της Ευρωλίγκας. Στο ίδιο τουρνουά συμπεριλήφθει και στην καλύτερη πεντάδα, με τις εμφανίσεις του να αφήνουν τους σκάουτερ με το στόμα ανοιχτό. Συγκεκριμένα, κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου πέτυχε 49 πόντους -καταρρίπτοντας το ρεκόρ των 43 πόντων που είχε σημειώσει ο Ντράγκαν Μπέντερ- και μάζεψε 19 ριμπάουντ. Αγωνίστηκε 39′ και συγκέντρωσε 65 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, επίδοση που συγκρίνεται μόνο με αυτές των Μίροτιτς και Μπέντερ. Επιπλέον, απέναντι στη Λούντβισμπουργκ έπαιξε σε όλο το παιχνίδι. Σημείωσε 35 πόντους (10/15 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 9/10 βολές), μάζεψε 13 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ ενώ στο σύστημα αξιολόγησης  συγκέντρωσε 42 βαθμούς.

Στο ευρωπαϊκό των παίδων, είχε με την Εθνική 15 πόντους, 9,1 ριμπάουντ και 2,7 ασίστ. Στον Προμηθέα ο Μάκης Γιατράς τον εμπιστεύτηκε και με το παραπάνω ρίχνοντας τον στο παρκέ σε παιχνίδια για το Eurocup. Ο κόουτς της Πάτρας τον έβαλε να παίξει 27.46″ κόντρα στην Ανδόρα, 12.09″ απέναντι στην Μπολόνια και 10′ με τη Μονακό. 

Σημειώνεται, πως ο νεαρός μπορεί να παίζει σχεδόν όλες τις θέσεις, έχει εξαιρετικό ντράιβ και στην άμυνα δεν είναι κακός. Αρκετοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο για το «next big thing» του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ. Εφόσον κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί ο Ολυμπιακός θα έχει πετύχει διάνα με την απόκτησή του. 

Δείτε τον εν δράσει:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments