Ελλάδα

Δολοφονία Σεργιανόπουλου: Δώδεκα χρόνια από το έγκλημα που συγκλόνισε την Ελλάδα

Δολοφονία Σεργιανόπουλου: Δώδεκα χρόνια από το έγκλημα που συγκλόνισε την Ελλάδα
Δολοφονία Σεργαινόπολου: Ο άνθρωπος που είχε καλέσει στο σπίτι του ήταν και ο δολοφόνος του. Τον σκότωσε με 21 μαχαιριές.

Δώδεκα χρόνια πέρασαν και ήταν σαν χθες, όταν η είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου έκανε το γύρο της Ελλάδας βυθίζοντας στον πόνο συγγενείς, φίλους και συναδέλφους του μεγάλου καλλιτέχνη. Εκείνο που έκανε ακόμη πιο τραγική την είδηση του θανάτου ήταν οι 21 μαχαιριές που είχε δεχθεί το θύμα από τον δράστη δείχνοντας το μίσος του για εκείνον.  Ένα διαμέρισμα της οδού Μετεώρων ήταν το σημείο που ο γοητευτικός πρωταγωνιστής άφησε την τελευταία του πνοή.

Καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και απλός κόσμος έσπευσαν έγιναν ένα κουβάρι έξω από την γειτονιά του Νίκου Σεργιανόπουλου προσπαθώντας να μάθουν λεπτομέρειες για την στιγνή δολοφονία. Ποιός ήθελε να σκοτώσει τον αγαπητό Νίκο; Γιατί τέτοιος μίσος; Ήταν μερικά ερωτήματα που βασάνιζαν συγγενείς και φίλους για αρκετό καιρό.

Η οικιακή βοηθός που είχε ο Σεργιανόπουλος για να του φροντίζει το σπίτι ήταν εκείνη που ανοίγοντας την πόρτα του διαμερίσματος εντόπισε το άψυχο κορμί του. Οι φωνές αντίχοισαν σε ολόκληρη την γειτονιά. Αλλά βρήκε το κουράγιο παρά το αποτρόπαιο θέαμα να τηλεφωνήσει στις Αρχές. Η αστυνομία μπήκε στο σαλόνι του σπιτιού και ακόμη και οι έμπειροι αξιωματικοί λύγισαν μπροστά στην εικόνα. Ένας από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς κείτονταν νεκρός έχοντας δεχθεί 21 μαχαιριές.

Όλοι εξυμνούσαν την προσωπικότητα του Νίκου Σεργιανόπουλου, ενώ συνάδελφοί του που είχαν μαζευτεί έξω από την πολυκατοικία προσπαθούσαν να μάθουν μια λεπτομέρεια παραπάνω. Τα δάκρυα ποτάμια, ενώ κανείς δεν μπορούσα να πιστέψει πως ο Νίκος δεν θα ήταν πια μαζί τους. Το τμήμα ανθρωποκτονιών που ερευνά την υπόθεση μιλά για ένα από τα πιο σκληρά εγκλήματα, ενώ οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι το διαμέρισμα δεν είχε διαρρηχτεί. Τα στοιχεία έδειχναν ότι ο άνθρωπος που είχε προσκαλέσει ο ηθοποιός ήταν και ο δολοφόνος του.

Κάπου εκεί ξεκινούν και οι πρώτες υπόνοιες για «έγκλημα πάθους». Τότε αρχίζουν και οι αποκαλύψεις για την προσωπική ζωή του Σεργιανόπουλου. Η καλυμμένη ομοφυλοφιλία του, ο αγοραίος έρωτας, ο εθισμός του στην κοκαΐνη, όλα τίθενται στο μικροσκόπιο της αστυνομίας, αλλά και της κοινής γνώμης. Άλλωστε, λίγους μήνες νωρίτερα ο ηθοποιός είχε συλληφθεί έχοντας στην κατοχή του 35 γραμμάρια κοκαΐνης, δηλώνοντας εξαρτημένος χρήστης, ένα συμβάν που σηματοδότησε και την έναρξη της φθίνουσας πορείας του.

Λίγο αργότερα, ο καθηγητής Ψυχιατρικής Γιώργος Αλεβιζόπουλος, που είχε εξετάσει τον ηθοποιό κάνει λόγο για διπολική διαταραχή, σύνδροµο καταδίωξης και στοιχεία παρανοϊκής συµπεριφοράς. Δήλωσε μάλιστα, πως το μοιραίο βράδυ ο Σεργιανόπουλος είχε κάνει χρήση αντιψυχωτικών και αντικαταθλιπτικών χαπιών μαζί με κοκαΐνη. Οι τοξικολογικές εξετάσεις που θα βγουν λίγο αργότερα θα επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά του, ενώ το επίσημο ιατροδικαστικό πόρισμα καταδεικνύει ως αιτία θανάτου τα πολλαπλά τραύματα στο λαιμό, το θώρακα και την κοιλιά.

Ενάμιση μήνα περίπου μετά η αστυνομία εξιχνιάζει το στυγερό έγκλημα συλλαμβάνοντας τον 30χρονο, τότε, Γεωργιανό Ντέιβιντ Μουρτικνέλι, βάσει δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος και ομολόγησε πως διέπραξε το έγκλημα υπό την επήρεια κοκαΐνης και ενώ του ζητήθηκε να κάνει σεξ με τον ηθοποιό παρά τη θέλησή του. Ο δολοφόνος καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη.

Μετά από χρόνια ο Ο γνωστός δικηγόρος και συνήγορος της οικογένειας του ηθοποιού, Αλέξης Στεφανάκης είχε μιλήσει αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της δολοφονίας και του χαρακτήρα του ηθοποιού.«Σκοτώθηκε από έναν άνθρωπο που γνώριζε πολεμικές τέχνες, ήταν πρωταθλητής στο τζούντο. Βάσει του κινητού του Νίκου συνελήφθη, το είχε πάρει μαζί του και όταν το ενεργοποίησε μπορέσαμε και τον βρήκαμε».

«Ο λόγος που ο δράστης παραδέχτηκε τη χρήση ναρκωτικών, η οποία δεν επιβεβαιώθηκε, ήταν για να έχει ελαφρυντικό» είχε επισημάνει ο κ. Στεφανάκης. Όσον αφορά την προσωπική ζωή του Νίκου είχε εξηγήσει: “Έχουμε ένα φαινόμενο Ταχτσή, ένα αυτομαστίγωμα. Έχουμε έναν άνθρωπο ο οποίος τα έχει όλα και την ίδια στιγμή ο ίδιος δεν αποδέχεται τον εαυτό του. Η προσωπική ζωή του Νίκου δεν εξηγείται με αυτό τον βηματισμό, είναι πολύ βαθύτερο το θέμα και αφορά μια δική του διαδρομή, μια δική του αποδοχή και κατά πόσο ήταν αποδεκτός και οικογενειακά και σε όλο το κομμάτι αυτό. Είναι ένας τρόπος δικιάς του τιμωρίας. Το κομμάτι αυτό δεν έχει να κάνει με ηδονή ή ικανοποίηση, είναι πολύ βαθύτερο. Έχει να κάνει με το αντίθετο, με αυτομαστίγωση και αυτοταπείνωση”.

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος έγινε γνωστός στο πανελλήνιο μέσα από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Δύο Ξένοι» των πολύ καλών φίλων του Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου. Μάλιστα, ο Αλέξανδρος Ρήγας ήταν και ένας από τους πρώτους που βρέθηκαν στο σπίτι την ημέρα που εντοπίστηκε νεκρός. Ο Δημήτρης Αποστόλου δήλωσε μετά το θάνατο του ηθοποιού: «Ο Νίκος πέθανε ουσιαστικά στα 16 του χρόνια, όταν συνειδητοποίησε πως η σεξουαλική ιδιαιτερότητά του θα αποτελεί πάντα κόκκινο πανί».

Ανάμεσα στις μεγάλες επιτυχίες του ήταν αρκετές σειρές στην τηλεόραση, όπως τα Άφρικα, Ανατομία ενός Εγκλήματος, Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή και Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη. Ταυτόχρονα, είχε διαγράψει μεγάλη πορεία στο ελληνικό θέατρο, συμμετέχοντας σε παραστάσεις με μεγάλη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία, όπως το Νυφικό Κρεβάτι, ο Γλάρος, ο Θείος Βάνιας, το Φονικό στην εκκλησιά και τη Νύχτα της Ιγκουάνα. Ο Νίκος Σεργιανόπουλος είχε σπουδάσει στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος από όπου αποφοίτησε το 1979, και στη συνέχεια τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ίδρυσε την Πειραματική Σκηνή της “Τέχνης” στη Θεσσαλονίκη μαζί με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, την Έφη Σταμούλη, τον Χρήστο Αρνομάλλη και Διευθυντή τον Νικηφόρο Παπανδρέου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments