Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Οι σκέψεις του Γιώργου Μπαρτζώκα για τη νέα σεζόν

Ολυμπιακός: Οι σκέψεις του Γιώργου Μπαρτζώκα για τη νέα σεζόν
Ολυμπιακός: Τη στελέχωση του ρόστερ της νέα σεζόν έχει ξεκινήσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με τα βλέμματα όλων να στρέφονται στις επιλογές που θα κάνει για τη θέση «3».

Το χτίσιμο του Ολυμπιακού για τη νέα αγωνιστική σεζόν έχει ξεκινήσει στο ΣΕΦ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και το τεχνικό επιτελείο των “ερυθρολεύκων” καταστρώνουν τα πλάνα τους με τις θέσεις “3”, “4” και “5” να συγκεντρώνουν πάνω τους όλα τα βλέμματα. Βασικός στόχος του Έλληνα προπονητή είναι να αξιοποιηθούν τα χρήματα που προσφέρονται στο έπακρο, να αποφευχθούν οι περιττές κινήσεις και η ομάδα να ενισχυθεί μόνο με όσους παίκτες χρειάζονται.

Το αντίθετο δηλαδή από αυτό που συνέβη την περσινή σεζόν όταν το ρόστερ γέμισε με φόργουορντ χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει λόγος.  Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχοντας λοιπόν κατά νου πως η ομάδα έχει παίκτες και πως σχεδόν είναι καλυμμένες ορισμένες θέσεις ρίχνει το βάρος του στην ενδυνάμωση του συνόλου σε συγκεκριμένα πόστα. Πρώτο μέλημά του είναι η απόκτηση δύο γκαρντ. Ενός πρωτοκλασάτου πλέι μέικερ, με έφεση και ικανότητα σε σκορ και δημιουργία, συν ενός δεύτερου που θα διαθέτει αθλητικότητα.

Τι ισχύει για Παπανικολάου, Χαραλαμπόπουλο και Μακ Κίσικ:

Ο βασικός σμολ φόργουορντ της ομάδας σύμφωνα με το “Φως”  θα είναι ο Κώστας Παπανικολάου. Έχει φέτος το +1 στο συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, αλλά είναι δεδομένο πως οι Πειραιώτες θα ανανεώσουν τη συνεργασία μαζί τους, καθώς εκείνοι έχουν την οψιόν. Ο  Γιώργος Μπαρτζώκας έχει σε μεγάλη εκτίμηση το ταλέντο και τις ικανότητές του. Φέτος στην Ευρωλίγκα αγωνίστηκε σε 26 ματς, έχοντας μέσον όρο 8,5 πόντους (40/66 δίποντα-60,6%, 36/92 τρίποντα-39,1%, 34/48 βολές-70,8%), 3,6 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ και 1,4 κλέψιμο, σε σχεδόν 24 λεπτά συμμετοχής. Κορυφαία του εμφάνιση η γεμάτη του απόδοση κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ (19 πόντοι, 4/9 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 5/6 βολές, 7 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα, 3 ασίστ).

Πίσω από τον Κώστα Παπανικολάου θα υπάρχει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Ο Ολυμπιακός τον πήρε πέρυσι στον Πειραιά δίνοντας του την ευκαιρία να “αναγεννηθεί”. Ο 23χρονος πήγε στον Ιωνικό με τη μορφή δανεισμού και έδειξε θετικά στοιχεία. Εξελίχθηκε σε εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας της Νίκαιας, έχοντας μέσον όρο 11,7 πόντους και 4,8 ριμπάουντ σε 27 λεπτά συμμετοχής. Οι εμφανίσει του τον επανέφεραν στο μεγάλο λιμάνι. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πιστεύει σε εκείνον και θα του δώσει ευκαιρίες. αρκεί και ο ίδιος να τις εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

Για τη θέση «3» δεν θα πρέπει να ξεχνάμε επίσης τον Σακίλ Μακ Κίσικ. Ο 54χρονος τεχνικός τον έχει χρησιμοποιήσει περισσότερο στη θέση «2», αλλά ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ μπορεί να παίξει και ως σμολ φόργουορντ. Έχει διεισδυτικότητα για να δημιουργεί ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες, διαθέτει αθλητικά προσόντα και είναι ικανός σε άμυνα και επίθεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments