Ελλάδα

Ξάνθη Κιλκίς, Βόλος κορωνοϊός: Ανησυχία των ειδικών για τα νέα κρούσματα του ιού

Ξάνθη Κιλκίς, Βόλος κορωνοϊός: Ανησυχία των ειδικών για τα νέα κρούσματα του ιού
Ξάνθη Κιλκίς, Βόλος κορωνοϊός: O καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Αναστάσιος Καραδέδος και ο δήμαρχος Παιονίας, Κωνσταντίνος Σιωνίδης μίλησαν για τα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν αλλά και τα τεστ στους τουρίστες.

O επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Αναστάσιος Καραδέδος και ο δήμαρχος Παιονίας, Κωνσταντίνος Σιωνίδης μίλησαν σε τηλεοπτική τους συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής με αφορμή τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στο Κιλκίς, την Ξάνθη και τον Βόλο, αλλά και στα διαγνωστικά τεστ που γίνονται σε Έλληνες και τουρίστες. Ειδικότερα, ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε ότι  καθημερινά πραγματοποιούνται 3.000 με 4.000 τεστ. Μάλιστα, γίνονται σε ασυμπτωματικούς ως κομμάτι της επιτήρησης που κάνει ο ΕΟΔΥ με τα περισσότερα από αυτά να βγαίνουν αρνητικά.

Για το κρούσμα που εντοπίστηκε σε κέντρο προσφύγων και στην περιοχή της Νέας Καβάλας, ο κ. Σιωνίδης υποστήριξε πως εν μέσω πανδημίας είναι επικίνδυνο να μεταφέρονται μετανάστες από άλλες δομές της χώρας,  γιατί είναι πολύ πιθανό το κρούσμα να έχει μεταφερθεί από άλλη περιοχή. Για τον λόγο αυτό με δική του απόφαση, όπως δήλωσε έκλεισαν τέσσερα δημοτικά σχολεία, ένα γυμνάσιο κι ένα λύκειο.

Ακόμη, ο κ. Καραδέδος υποστήριξε πως υπάρχει ανησυχία στην περιοχή, ωστόσο μια ακόμα καραντίνα θα ήταν καταστροφική για την τοπική οικονομία. «Οι φωνές που μιλούν για νέα καραντίνα στην περιοχή θα αποτελέσουν ‘ταφόπλακα’ για την οικονομία», είπε χαρακτηριστικά. Αυτό που ζητάνε είναι η παρέμβαση του ΕΟΔΥ να είναι μια ουσιαστική και όχι μιντιακή διαχείριση της κρίσης.

Τι δήλωσαν σχετικά με τα τεστ για τους τουρίστες

Όσον αφορά τα μαζικά τεστ στους τουρίστες που θα επισκεφθούν τη χώρα, ο κ. Μαγιορκίνης υποστήριξε πως πρόκειται για μία πρόταση που θα υλοποιηθεί σε έναν βαθμό αν και το προτιμότερο θα ήταν οι τουρίστες να προβαίνουν σε τεστ πριν επισκεφθούν τη χώρα. «Αν υπάρξουν μαζικά κρούσματα σε μια περιοχή, η προσπάθεια που θα γίνει περιλαμβάνει την περιχαράκωση της ροής των κρουσμάτων και τα τεστ στις επαφές. Θα είναι αρκετό για να περιορίσει την περαιτέρω εξάπλωση», δήλωσε.

Συναγερμός στον Βόλο με τα νέα κρούσματα

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές του Βόλου, μετά τα νέα κρούσματα με εντοπίστηκαν χθες. Συγκεκριμένα θετικοί στον ιό βρέθηκαν μια 30χρονη έγκυος και ο σύζυγός της. Σε εξέλιξη είναι η ιχνηλάτιση των επαφών του ζευγαριού. Καθώς ο άνδρας είναι γυμναστής σε ακαδημία ποδοσφαίρου, ελήφθη η απόφαση για κλείσιμο της ακαδημίας. Επιπλέον, απολύμανση θα γίνει στα δύο σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται οι γονείς του άνδρα. Θα απολυμανθεί επίσης το δασαραρχείο, όπου εργάζεται η μητέρα της 30χρονης καθώς και η εφορία που συστεγάζεται με το δασαρχείο.

Η 30χρονη που διανύει τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της, σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσίασε πυρετό και μετέβη σε ιδιωτική κλινική του Βόλου όπου υποβλήθηκε σε τεστ κορωνοϊού και τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά. Χθες το βράδυ μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Η γυναίκα ενημέρωσε τους γιατρούς ότι είχε επαφή με Γερμανούς που ήρθαν στην Ελλάδα πρόσφατα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments