Ελλάδα

Τροχαίο Καβάλα: Τραυματίας ο οδηγός μηχανής – «Έσκασε» στο παρμπρίζ αυτοκινήτου

Τροχαίο Καβάλα: Τραυματίας ο οδηγός μηχανής – «Έσκασε» στο παρμπρίζ αυτοκινήτου
Τροχαίο Καβάλα: Ένα σοβαρό τροχαίο συνέβη σήμερα στην Καβάλα με τραυματία έναν οδηγό μηχανής.

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα έγινε στην Καβάλα όταν συγκρούστηκαν επιβατικό αυτοκίνητο και μηχανή. Τραυματίας είναι ο δικυκλιστής που «έσκασε» πάνω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο νοσοκομείο της πόλης, όπως αναφέρει το σάιτ proininews.gr.

Δείτε φωτογραφίες

Αιματηρός ο Μάιος λόγω τροχαίων στην Αττική

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, δεκατρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και 523 τραυματίστηκαν, συνολικά, σε 442 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα που σημειώθηκαν τον Μάιο 2020, μόνο στην περιοχή της Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, σημειώθηκαν 13 δυστυχήματα με ισάριθμους νεκρούς και 429 ατυχήματα με 12 σοβαρά τραυματίες και 511 ελαφρά.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή του λεκανοπεδίου, βεβαιώθηκαν 17.374 παραβάσεις, από τις οποίες 852 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με την Τροχαία, βεβαιώθηκαν:

– 156 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 42 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος

– 2.153 για παραβίαση του ορίου ταχύτητας

– 257 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

– 352 για χρήση κινητού τηλεφώνου

– 373 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

– 1.402 για μη χρήση προστατευτικού κράνους

Κλειστή θα μείνει η παραλιακή και στα δυο ρεύματα για 24 ώρες

Για ένα 24ωρο, από σήμερα (Παρασκευή) στις 22:00 έως την ίδια ώρα αύριο (Σάββατο) κλείνει σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τμήμα της λεωφόρου Ποσειδώνος, λόγω εργασιών για την τοποθέτηση πεζογέφυρας. Ειδικότερα, θα διακοπεί πλήρως η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της λεωφόρου Ποσειδώνος, περιοχής δήμου Αλίμου, στο τμήμα της από το ύψος της συμβολής της με την Λ. Αμφιθέας έως το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Αλίμου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται εναλλακτικά ως εξής, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ:

Κατεύθυνση προς Γλυφάδα

  • Για Ι.Χ.Ε. κ.λπ. οχήματα (πλην βαρέων οχημάτων) κινούμενα από Πειραιά/ Φάληρο: Λ. Αμφιθέας – Ταξιαρχών – Λ. Καλαμακίου – Θεομήτορος – Λ. Κυθηρίων – Λ. Αλίμου.
  • Για βαρέα οχήματα (λεωφορεία, φορτηγά κ.λπ.) κινούμενα από Πειραιά/ Φάληρο: Λ. Αμφιθέας – Ταξιαρχών – Λ. Καλαμακίου – Θεομήτορος – Λ. Ιωνίας – Γεωργίου Παπανδρέου – Αγ. Δημητρίου – Επτανήσου – Λ. Αλίμου.
  • Μέσω Λ. Αμφιθέας (όλα τα οχήματα): Αγ. Βαρβάρας – Δαιδάλου – Λ. Καλαμακίου – Θεομήτορος – Λ. Κυθηρίων – Λ. Αλίμου.
  • Μέσω Λ. Καλαμακίου (όλα τα οχήματα): Θεομήτορος – Λ. Κυθηρίων – Λ. Αλίμου.

Κατεύθυνση προς Πειραιά

  • Για Ι.Χ.Ε. κ.λπ. οχήματα (πλην βαρέων οχημάτων) κινούμενα από Γλυφάδα: Λ. Αλίμου – Λ. Κυθηρίων – Θεομήτορος – Λ. Καλαμακίου – Αργολίδος – Αγ. Βαρβάρας – Λ. Αμφιθέας.
  • Για βαρέα οχήματα (λεωφορεία, φορτηγά κ.λπ.) κινούμενα από Γλυφάδα: Λ. Αλίμου – Βαλλιάνου – Καρναβία – Αγ. Δημητρίου – Γεωργίου Παπανδρέου – Λ. Ιωνίας – Θεομήτορος – Λ. Καλαμακίου – Αργολίδος – Αγ. Βαρβάρας – Λ. Αμφιθέας .
  • Μέσω Λ. Αλίμου (όλα τα οχήματα) : Λ. Κυθηρίων – Θεομήτορος – Λ. Καλαμακίου – Αργολίδος – Αγ. Βαρβάρας – Λ. Αμφιθέας.
  • Μέσω Λ. Καλαμακίου (όλα τα οχήματα) : Αγ. Βαρβάρας – Λ. Αμφιθέας.

Τοπική Κυκλοφορία

Για την εκτροπή της τοπικής κυκλοφορίας και της πρόσβασης των κατοίκων θα χρησιμοποιηθούν οι οδοί:

  • Κανάρη,
  • Αριστοτέλους και
  • Μεταμορφώσεως Σωτήρος.

Σταδιακός περιορισμός του αριθμού των λωρίδων κυκλοφορίας από τρεις (3) σε μία (1) της Λ. Ποσειδώνος (ρεύμα προς Γλυφάδα), στο ύψος της Λ. Αμφιθέας, και στο ρεύμα προς Πειραιά, στο ύψος της Λ. Αλίμου, σε μήκος 200μ. πριν από την εκτροπή της κυκλοφορίας. Καθορισμός ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 40χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στη Λ. Ποσειδώνος και στο τμήμα της 400μ. πριν τη συμβολή με την Λ. Αμφιθέας (ρεύμα προς Γλυφάδα) και στη συμβολή με την Λ. Αλίμου (ρεύμα προς Πειραιά) έως τα 100μ. πριν τη συμβολή με την Λ. Αμφιθέας (ρεύμα προς Γλυφάδα) και τη συμβολή με την Λ. Αλίμου(ρεύμα προς Πειραιά).

Καθορισμός ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 30χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στη Λ. Ποσειδώνος και στο τμήμα της 100μ. πριν τη συμβολή με την Λ. Αμφιθέας (ρεύμα προς Γλυφάδα) και στη συμβολή με την Λ. Αλίμου (ρεύμα προς Πειραιά). Απαγόρευση του προσπεράσματος για τα οχήματα που κινούνται στη Λ. Ποσειδώνος στο τμήμα της 400μ. πριν τη συμβολή με την Λ. Αμφιθέας (ρεύμα προς Γλυφάδα) και στη συμβολή με την Λ. Αλίμου (ρεύμα προς Πειραιά).

Σταδιακός περιορισμός του αριθμού των λωρίδων κυκλοφορίας από δύο σε μία της Λ. Αμφιθέας στο ρεύμα προς Λ. Ποσειδώνος σε μήκος 70μ. πριν την εκτροπή. Καθορισμός ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 30χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στη Λ. Αμφιθέας και στο τμήμα της 200μ. πριν τη συμβολή με την Λ. Ποσειδώνος. Απαγόρευση του προσπεράσματος για τα οχήματα που κινούνται στη Λ. Αμφιθέας και στο τμήμα της 200μ. πριν τη συμβολή με την Λ. Ποσειδώνος. Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων επί της οδού Θεομήτορος, στο ύψος των κόμβων Αγ. Δημητρίου και Λ. Ιωνίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments