Ελλάδα

Κορωνοϊός Λαμία: Τρία νέα κρούσματα – Επαφές του του 86χρονου από τις ΗΠΑ

Κορωνοϊός Λαμία: Τρία νέα κρούσματα – Επαφές του του 86χρονου από τις ΗΠΑ
Κορωνοϊός Λαμία: Τρία κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στη Λαμία. Οι νοσούντες είναι στενά συγγενικά πρόσωπα του 86χρονου που ήρθε από τις Ηνωμενές Πολιτείες και επίσης νοσεί.

Ανησυχία επικρατεί στις τοπικές Υγειονομικές Αρχές στην Λαμία και στον ΕΟΔΥ μετά την ιχνηλάτηση που έγινε και τα θετικά αποτελέσματα που ήρθαν από τα εργαστήρια του Ινστιτούτου Παστέρ από την Αθήνα. Σύμφωνα με το lamiareport, εκτός από τον 86χρονο Λαμιώτη που είχε έρθει από την Αμερική και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Covid-19 Λαμίας, θετικοί βρέθηκαν η σύζυγος του 86χρονου, η κόρη του και ο 30χρονος εγγονός του, που τον πήγε στο νοσοκομείο.

Είχαν ταξιδέψει μαζί του στις ΗΠΑ:

Σημειώνεται πως και οι δύο τελευταίοι είχαν ταξιδέψει επίσης στην Αμερική, από την οποία επέστρεψαν πριν από περίπου δέκα ημέρες. Μάλιστα το ταξίδι της επιστροφής εξελίχτηκε σε πραγματική οδύσσεια αλλάζοντας τέσσερα αεροδρόμια, που πιθανότατα τους εξέθεσε και στον ιό. Όπως είναι φυσικό, υπάρχει αγωνία για την αποτελεσματικότητα της νέας ιχνηλάτησης καθώς θα περιλαμβάνει πολλά περισσότερα άτομα, αφού πρόκειται για κρούσματα που είναι ασυμπτωματικά και τις προηγούμενες ημέρες είχαν αρκετές επαφές, όχι μόνο στη Λαμία, αλλά στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας.

Συγκεκριμένα ο εγγονός μετά την επιστροφή του από την Αμερική, φέρεται να είχε επισκεφτεί στην Αταλάντη συγγενείς και φίλους αφού η καταγωγή του είναι από τη Λοκρίδα. Προσωρινά τα τρία αυτά κρούσματα φιλοξενούνται στο ειδικό κοντέινερ που υπάρχει έξω από τα επείγοντα του ΓΝ Λαμίας, αφού πρόσφατα είχε κλείσει η μονάδα για τον Covid-19 που είχε δημιουργηθεί στο πέτρινο κτίριο, πρώην Σανατόριο. Οι γιατροί είναι αυτοί που θα αξιολογήσουν την σοβαρότητα της κατάστασής τους, όπως συνέβη και με την περίπτωση του 86χρονου που έχει υποκείμενα νοσήματα.

Στους 182 οι νεκροί στη χώρα:

Ο απολογισμός των θυμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται μέχρι και αυτήν την ώρα στους 182. Πρόκειται για 59χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και είχε υποκείμενα νοσήματα, η οποία έχασε τη μάχη με τον φονικό ιό το Σαββατοκύριακο. Η γυναίκα είχε καταγωγή από το Δήμο Μύκης στην Ξάνθη, ενώ θετική στον κορωνοϊό είναι και η κόρη της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης νοσηλεύονται 10 ασθενείς από την Ξάνθη και 2 από την Αλεξανδρούπολη. Υπενθυμίζεται, ότι χθες Σάββατο 6 Ιουνίου, ο 181 νεκρός ήταν ένας 72χρονος που νοσηλευόταν στο «Σωτηρία». Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα. Αναφέρεται πως έπασχε από αρτηριακή υπέρταση, δυσλιπιδαιμία, πνευμονική ίνωση, πνευμονική εμβολή, εν τω βάθει φλεβοθρόμβωση και έρπη ζωστήρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments