Διεθνή

Βραζιλία κορωνοϊός: Αυξάνονται οι νεκροί με γοργούς ρυθμούς – Ξεπέρασαν τις 37.000

Βραζιλία κορωνοϊός: Αυξάνονται οι νεκροί με γοργούς ρυθμούς – Ξεπέρασαν τις 37.000
Βραζιλία κορωνοϊός: Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 685.427, ενώ οι νεκροί σε 37.312.

Η Βραζιλία είναι η πλέον πληγείσα χώρα της Λατινικής Αμερικής με τους θανάτους και τους ασθενείς να παρουσιάζουν ανοδική πορεία και τα θύματα να ξεπερνούν τις 37.000 μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Πιο αναλυτικά, συνολικά 37.312 άνθρωποι που προσβλήθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού έχουν χάσει τη ζωή τους στη Βραζιλία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται πλέον στον τραγικό αριθμό της τάξης των 685.427.  Παράλληλα, η κυβέρνηση της Βραζιλίας έδωσε στη δημοσιότητα μόνο σύνολα, όχι ημερήσιους απολογισμούς θανάτων και κρουσμάτων. Το Σάββατο 6 Ιονίου η χώρα της Λατινικής Αμερικής κατέγραφε 35.930 θανάτους επί συνόλου 672.846 κρουσμάτων μόλυνσης.

Υπενθυμίζεται δε ότι οι περιφερειακές υγειονομικές αρχές της Βραζιλίας κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να εξαφανίσει νεκρούς. Αφορμή στάθηκε το γεγονός της διακοπής της ενημέρωσης για την εξέλιξη του ιού σε πραγματικό χρόνο.  Νέα κόντρα φαίνεται πως  έχει ξεσπάσει στη Βραζιλία με αφορμή τον φονικό ιό που συνεχίζει να σκοτώνει χιλιάδες ανθρώπους και τις περιφερειακές υγειονομικές αρχές της Βραζιλίας να κατηγορούν ευθαρσώς την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να αποκρύψεις νεκρούς  από τον κορωνοϊό. O ιός συνεχίζει να «χτυπά» ανελέητα τη χώρα με τα θύματα να αυξάνονται μέρα με τη μέρα, λεπτό προς λεπτό.

Ειδικότερα, όλα ξεκίνησαν από το γεγονός  ότι διεκόπη η τακτική ενημέρωση με τα επίσημα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοιού στη χώρα. Πριν δύο ημέρες το υπουργείο Υγείας κατέβασε την ιστοσελίδα που παρουσίαζε την εξέλιξη της πανδημίας σε πραγματικό χρόνο, ανά Πολιτεία και δήμο. Ο πρόεδρος Μπολσονάρου υπερασπίστηκε χθες την απόφαση της κυβέρνησής του. «Τα σωρευτικά δεδομένα  δεν αντικατοπτρίζουν το πού βρίσκεται η χώρα» έγραψε στο Twitter.

Πρόσθεσε ότι «είναι σε εξέλιξη άλλες ενέργειες» προκειμένου να βελτιωθεί ο τρόπος καταγραφής των κρουσμάτων και η επιβεβαίωση της διάγνωσης. «Από την οπτική της υγείας, είναι μια τραγωδία στην οποία είμαστε όλοι μάρτυρες (…) Η μη ενημέρωση σημαίνει ότι το κράτος είναι πιο επιβλαβές από τον ιό», καταδίκασε χθες ο πρώην υπουργός Υγείας του Μπολσονάρου, ο Λουίς Ενρίκε Μαντέτα που αποπέμφθηκε τον Απρίλιο αφού εξέφρασε τη διαφωνία του με την πολιτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Από τη άλλη το Εθνικό Συμβούλιο Υπηρεσιών Υγείας ανακοίνωσε ότι «Η αυταρχική, αναίσθητη, απάνθρωπη και ανήθικη προσπάθεια να καταστούν αόρατοι οι νεκροί του Covid-19 δεν θα πετύχει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments