Διεθνή

Σε δεινή θέση ο Ντόναλντ Τράμπ

Σε δεινή θέση ο Ντόναλντ Τράμπ
Η υποτίμηση της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και η δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ έχουν φέρει τον Αμερικανό πρόεδρο σε δεινή θέση, μη μπορώντας να ελέγξει την κατάσταση.

Η άγρια δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στην Μινεάπολη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής του Αμερικανικού λαού για τον Ντόναλντ Τράμπ ο οποίος πραγματικά αυτό το διάστημα παραμένει σε πολύ δύσκολη θέση αδυνατώντας να επαναφέρει την κανονικότητα στη ζωή των Αμερικανών. Φυσικά έχει και τους οπαδούς του ο Ντόναλντ Τράμπ αλλά αυτό δεν έχει και πολύ σημασία γιατί πολύ πριν την δολοφονία του Αφροαμερικανού Φλόιντ οι Αμερικανοί ήταν εξοργισμένοι με τον πρόεδρό τους εξαιτίας της διαχείρισής του στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Για να επιστρέψουμε λίγο στην υπόθεση του Τζορτζ Φλόιντ να επισημάνουμε ότι πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι την περασμένη εβδομάδα ο Ντόναλντ Τραμπ είπε στους συμβούλους του, ότι ήθελε να αναπτυχθούν στην περιοχή της Ουάσινγκτον 10.000 στρατιώτες για να σταματήσουν οι ταραχές με αφορμή τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολη.  Η περιγραφή του αιτήματος του Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας έντονης συνομιλίας στο Οβάλ Γραφείο, την περασμένη εβδομάδα, δείχνει πόσο κοντά μπορεί να έφτασε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος στο να υλοποιήσει την απειλή του να αναπτύξει εν ενεργεία στρατιώτες στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, παρά τις αντιρρήσεις της ηγεσίας του Πενταγώνου. Αυτό θα σήμαινε ακόμη περισσότερες εξεγέρσεις με αβέβαιη προοπτική.

Όπως προαναφέραμε η δολοφονία του Φλόιντ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος για την πλειοψηφία των Αμερικανών δεν αντιμετώπισε με σοβαρότητα και αμεσότητα το θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Στο μοναδικό infographic του pagenews.gr παρουσιάζονται οι ημερομηνίες- σταθμοί από τις αρχές του χρόνου μέχρι και την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ που οδήγησαν στον Ντόναλντ Τραμπ στο να χάσει τον έλεγχο.

Δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου μέχρι τους αριθμούς των νεκρών από κορωνοϊό δείχνουν την πορεία του Ντόνλαντ Τράμπ. Ας ξεκινήσουμε από τις 29 Ιανουαρίου όταν ο Αμερικανός πρόεδρος συγκρότησε μια ειδική ομάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Στις 30 Ιανουαρίου όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σήμανε παγκόσμιο συναγερμό ο Ντόναλντ Τράμπ δήλωνε: “Έχουμε μόνο πέντε κρούσματα, όλα θα πάνε καλά”. Στις 10 Φεβρουαρίου ο Ντόναλντ Τράμπ είχε προβλέψει ότι: “Μέχρι τον Απρίλιο ή κατά τη διάρκεια του Απριλίου, η ζέστη σε γενικές γραμμές σκοτώνει αυτού του είδους τους ιούς”.

Ο Απρίλιος ήταν από τους πιο θανατηφόρους για τον Αμερικανικό λαό εξαιτίας του κορωνοϊού. Ενώ στις 24 Φεβρουαρίου ο Τραμπ υποστήριζε ότι “η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο στις ΗΠΑ”.Στις 24 Απριλίου είχε προχωρήσει σε μια αδιανόητη δήλωση αυτή με την ένεση απολυμαντικού για να σκοτωθεί ο κορωνοϊός: “Μπορώ να φανταστώ το απολυμαντικό να σκοτώνει τον ιό μέσα σε ένα λεπτό. Σε ένα λεπτό! Υπάρχει τρόπος να το χορηγήσουμε με ένεση ή να κάνουμε κάποιον καθαρισμό; Βλέπετε, ο ιός εισέρχεται στους πνεύμονες και κάνει τεράστια ζημιά. Θα είχε ενδιαφέρον να το ελέγξουμε”.

Λίγες ώρες αργότερα και μετά την κατακραυγή εξηγούσε: “Ήμουν «σαρκαστικός. Δεν ενθαρρύνω να πιείτε απολυμαντικό”. Στις 25 Απριλίου οι νεκροί ξεπέρασαν τους 50000 και ανέρχονταν σε 51.017. Στις 6 Μαϊου η Αμερική θρηνούσε την απώλεια 2333 ανθρώπων μέσα σε 24ωρες. Να υπενθυμίσουμε ότι από αρχές Απριλίου ο Τράμπ τα είχε βάλει με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και στις 15 Απριλίου δήλωνε ότι “διατάσσω την αναστολή της χρηματοδότησης του ΠΟΥ”.

Στις 8 Μαϊου είχε πει: “Ο κορωνοϊός θα φύγει χωρίς εμβόλιο. Θα φύγει και δεν θα τον ξαναδούμε, ελπίζω, έπειτα από μια περίοδο. Μπορεί να έχουμε κάποιες αναζωπυρώσεις την επόμενη χρονιά, αλλά τελικά θα φύγει”. Ενώ στις 18 του ίδιου μήνα παραδεχόταν ότι παίρνει υδροχλωροκίνη. “Ναι παίρνω υδροχλωροκίνη εδώ και καιρό γιατροί το παίρνουν, άρρωστοι το παίρνουν, νοσοκόμοι το παίρνουν, μέχρι στιγμής είμαι μια χαρά”. Μια ημέρα αργότερα ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωνε: “Μετάλλιο τιμής ότι έχουμε τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού“. Στις 27 Μαϊου δολοφονείται ο αφροαμερικανός Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς. Ξεσπούν βίαια επεισόδια.

Στις 29 Μαϊου ο Τράμπ ανακοινώνει ότι τερματίζει τη σχέση των ΗΠΑ με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Πρόσθεσε πως η Ουάσινγκτον θα ανακατευθύνει κεφάλαια από τον ΠΟΥ προς άλλους οργανισμούς. Την ίδια ημέρα τα επεισόδια και οι διαδηλώσεις για την δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ αναγκάζουν τον Ντόναλντ Τράμπ να πάει στο καταφύγιο του Λευκού Οίκου. Στις 3 Ιουνίου άλλοι 1.081 νεκροί εξαιτίας του κορωνοϊού σε 24 ώρες. Την ίδια ημέρα ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχεται ότι κατέβηκε στο καταφύγιο αλλά για επιθεώρηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments