Οικονομία

Σταϊκούρας για τοπικά lockdown: Η κυβέρνηση θα το πράξει εάν παρουσιαστούν νέες εστίες

Σταϊκούρας για τοπικά lockdown: Η κυβέρνηση θα το πράξει εάν παρουσιαστούν νέες εστίες
Σταϊκούρας για τοπικά lockdown: Έτοιμη η κυβέρνηση για πιθανά τοπικά lockdown, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε τοπικά lockdown αν παρουσιαστούν εστίες κορωνοϊού, ενώ επισήμανε ότι το οικονομικό επιτελείο έχει προνοήσει για να καλύψει με επιδόματα όσους μείνουν χωρίς δουλειά, σε περίπτωση που επιβληθούν εκ νέου τέτοιοι τοπικοί περιορισμοί. Παράλληλα ο προβληματισμός παραμένει στη χώρα μετά την έντονη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Επισημαίνεται ότι και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, άφησε «ανοικτό» το ενδεχόμενο επιβολής τοπικών lockdown, με στόχο την αντιμετώπιση εξάρσεων του κορωνοϊού. «Εκείνο που κοιτάμε είναι να υπάρχει γρήγορη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, απομόνωση των περιοχών όπου υπάρχει έξαρση, και να καταγράφουμε όσο γίνεται περισσότερο τους τουρίστες» δήλωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Τόνισε δε, ότι μία ακόμη λύση θα ήταν η επιβολή έκτακτων μέτρων σε τοπικό επίπεδο, όπου υπάρχει «πολύ μεγάλη έξαρση κρουσμάτων».

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε μία Ελληνίδα φοιτήτρια που ταξίδεψε από το Λονδίνο πόλη όπου και σπουδάζει, στη Θεσσαλονίκη. 

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η κοπέλα έχει ήπια συμπτώματα και δεν έχει χρειαστεί νοσηλεία, ενώ σημειώθηκε ότι το ταξίδι της έγινε οδικώς. Κατά την άφιξη της νεαρής φοιτήτριας  στην Ελλάδα, την υποδέχθηκαν δώδεκα άτομα, στα οποία γίνεται τώρα ιχνηλάτηση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει και άλλο κρούσμα του ιού. Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, επτά από τα τεστ έχουν βγει αρνητικά. Σημειώνεται ότι σήμερα το μεσημέρι 10 Ιουνίου αναμένεται ενημέρωση από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στο οποίο έγινε η δειγματοληψία.

Ανοίγει τα σύνορα της η Ελλάδα με τους Ιταλούς

Την άρση των περιοριστικών μέτρων για τους Ιταλούς που ταξιδεύουν στην Ελλάδα γνωστοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια των σημερινών κοινών δηλώσεων με τον ομόλογό του, Λουίτζι Ντι Μάιο. Όπως είπε ο κ. Δένδιας, προηγήθηκε μεγάλη συζήτηση για τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ιταλία σε σχέση με τον κορωνοϊό, τα οποία είναι «ραγδαίως βελτιούμενα».

Ξεκίνησαν οι μαζικοί μοριακοί έλεγχοι στην Ξάνθη – Προβληματισμός για τα συνεχή κρούσματα

Στο πλαίσιο αυτό, το πρωί της Τρίτης έλαβε χώρα ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργείου Υγείας, Βασίλη Κικίλια, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, καθώς και του καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, εξετάστηκαν τα επιδημιολογικά στοιχεία και επισημάνθηκε η ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των μέτρων που έχουν αποφασιστεί εν όψει της σταδιακής επανόδου στη νέα καθημερινότητα. «Γι’ αυτό τον λόγο θα υπάρχει εντατικοποίηση των ελέγχων και θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα σε τοπικό επίπεδο, όπου κριθεί αναγκαίο» πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments