Ελλάδα

Ανησυχία επιστημόνων: Συναγερμός για ενδεχόμενη αύξηση κρουσμάτων – Φόβοι για τις επόμενες 2 εβδομάδες

Ανησυχία επιστημόνων: Συναγερμός  για ενδεχόμενη αύξηση κρουσμάτων – Φόβοι για τις επόμενες 2 εβδομάδες
Ανησυχία επιστημόνων: Έντονος ο προβληματισμός στη χώρα έπειτα από τα 246 "σπασίματα" της καραντίνας των 14 ημερών - Σε καραντίνα 80 εκπαιδευτικοί, εκλεισαν 5 σχολεία στην Ξάνθη.

Έντονη είναι η ανησυχία που επικρατεί στις αρχές, καθώς έπειτα από τον καταιγισμό νέων στοιχείων σχετικά με τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε διάφορα μέρη της χώρας αλλά και την απειθαρχία ορισμένων συμπολιτών μας  προς τα προβλεπόμενα μέτρα, οι φόβοι των ειδικών εντείνεται ακόμη περισσότερα. Ειδικότερα,  χθες έγινε γνωστό ότι έχουν καταγραφεί τον τελευταίο καιρό 246 «σπασίματα» καραντίνας.  Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, από την αρχή της εφαρμογής του πρωτοκόλλου απομόνωσης 14 ημερών έχουν καταγραφεί 246 «σπασίματα» καραντίνας, 10 εξ αυτών την τελευταία εβδομάδα.

Επιβλήθηκαν 5.000 ευρώ πρόστιμο και ακολουθήθηκε η ποινική διαδικασία. Οι τηλεφωνικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι που έγιναν από την αρχή εφαρμογής του μέτρου είναι 15.575 ενώ υπήρξαν και 737 αστυνομικές «επισκέψεις» για να επιβεβαιωθεί η παρουσία στον χώρο των ατόμων εάν δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν αυστηρότεροι έλεγχοι με λογισμικό όπου μπορούν να μπουν όλες οι καραντίνες σε χάρτη και οι διευθύνσεις των κατοικιών θα μπορούν σε μία άλλη εφαρμογή ενώ παράλληλα θα γίνονται τηλεφωνικοί έλεγχοι συμμόρφωσης.

Επίσης, θα αυξηθούν οι δειγματοληπτικές αυτοψίες, δηλαδή οι αστυνομικές επισκέψεις ενώ επισημαίνεται ότι είναι αυστηρές οι ποινές οι οποίες μπορεί να είναι έως και ισόβια σε περίπτωση που ύποπτο κρούσμα κολλήσει κάποιον άλλον και οδηγήσει σε θάνατο λόγω του ιού. Σήμερα είναι σε καραντίνα 15.181 άτομα. Πρόκειται για άτομα από πτήσεις, επιβεβαιωμένα κρούσματα, επαφές κρουσμάτων κ.λπ.

Θετικός στον ιό εκπαιδευτικός που διδάσκει αγγλικά σε τέσσερα δημοτικά σχολεία στη Ξάνθη

Οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ αναμένεται να πραγματοποιήσουν το τεστ για τον κορωνοϊό και στους εργαζόμενους στα τέσσερα σχολεία, οι οποίοι πιθανώς να είχαν έρθει σε επαφή με το επιβεβαιωμένο περιστατικό. Πάντως, η περιοχή της Ξάνθης προβληματίζει εντόνως το τελευταίο διάστημα τις υγειονομικές Αρχές, καθώς παρατηρούνται μικρές εστίες με κρούσματα. Είναι ενδεικτικό ότι τις τελευταίες ημέρες σχεδόν το 1/3 των νέων κρουσμάτων προέρχονται από την περιοχή.

Ωστόσο επιχειρείται να μπει σε καραντίνα όλη η περιοχή αλλά να ληφθούν πρόσθετα μέτρα περιορισμού της μετάδοσης του ιού. Μεταξύ αυτών εξετάζεται το ενδεχόμενο να αυξηθεί η χρήση της μάσκας σε διάφορα σημεία ενώ εάν τα επιβεβαιωμένα περιστατικά αυξηθούν περαιτέρω, είναι πιθανό να τεθεί ένα μίνι lockdown που θα εστιάζεται όμως μόνο στον περιορισμό της μετακίνησης του τοπικού πληθυσμού σε άλλες περιοχές. 

Σε καραντίνα 80 εκπαιδευτικοί – Έκλεισαν 5 σχολεία

Κλειστά για τις επόμενες δέκα ημέρες θα μείνουν τέσσερα Δημοτικά σχολεία στην Ξάνθη καθώς δάσκαλος που δίδασκε σε αυτά βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης 9 Ιουνίου όταν σήμανε συναγερμός στον Δήμο Ξάνθης αλλά και στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς έγινε γνωστό ότι ο εκπαιδευτικός βρέθηκε θετικός στον φονικό ιό. Είχε παρουσιάσει συμπτώματα την Δευτέρα. Υποβλήθηκε σε τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο της Ξάνθης την Τρίτη το απόγευμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments