Ελλάδα

Απείθεια: Tι είναι και γιατί συνέλαβαν γι’αυτό τον λόγο την 35χρονη

Απείθεια: Tι είναι και γιατί συνέλαβαν γι’αυτό τον λόγο την 35χρονη
Απείθεια - Επίθεση με βιτριόλι: Η 35χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι βρίσκεται αυτή την ώρα στον εισαγγελέα.
Απείθεια - Επίθεση με βιτριόλι: Η 35χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι βρίσκεται αυτή την ώρα στον εισαγγελέα.

Όπως αναφέρουν τα μέχρι τώρα στοιχεία η 35χρονη συνελήφθη για απείθεια προς τους αστυνομικούς και όχι για την επίθεση με το βιτριόλι. Ουσιαστικά σημαίνει ότι η αστυνομία δεν έχει «κλείσει» το ζήτημα, κάτι που πιθανώς γίνει πολύ σύντομα καθώς η ΕΛ.ΑΣ θεωρεί δεδομένο πως η 35χρονη είναι η δράστις της επίθεσης παρά το γεγονός ότι η ίδια αρνείται τις κατηγορίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η 35χρονη που βρίσκεται αυτή την ώρα στον εισαγγελέα δεν έχει ομολογήσει την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας, παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί θεωρούν ότι είναι η δράστις

Τι λέει ο Ποινικός Κώδικας – Άρθρο 169 για την απείθεια

Με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών τιμωρείται όποιος, ύστερα από νόμιμη πρόσκληση, αρνείται σε κάποιον από τους υπαλλήλους του άρθρου 13, παρ. α’, χωρίς αντίσταση, την υπηρεσία ή συνδρομή που οφείλεται κατά το νόμο ή την είσοδο σε οποιοδήποτε μέρος για να επιχειρηθεί κάποια νόμιμη υπηρεσιακή ενέργεια.

H αλλαγή του Ιουλίου

Από 1η Ιουλίου 2019 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019)Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 33 του Ν. 2172/1993, «η ποινή του θανάτου καταργείται. Όπου στις κείμενες διατάξεις προβλέπεται για ορισμένη αξιόποινη πράξη αποκλειστικών η ποινή του θανάτου, νοείται ότι απειλείται η ποινής της ισόβιας κάθειρξης. Αν η ποινή του θανάτου προβλέπεται διαζευκτικώς με άλλη ποινή, νοείται ότι απειλείται μόνο η τελευταία».

Τα βασικά στοιχεία και το κίνητρο της 35χρονης

Σύμφωνα στοιχεία το κίνητρο για να επιτεθεί η ίδια στην 34χρονη Ιωάννα ήταν η ερωτική αντιζηλία και όλα ξεκίνησαν από ένα αίτημα φιλίας στο Facebook ανάμεσα στο σύντροφό της και την 34χρονη Ιωάννα. Σύμφωνα με τις Αρχές, η 35χρονη από την ώρα που προσήχθη στις Αρχές και εντοπίστηκαν στο σπίτι της η περούκα, η τηλεκάρτα και τα γάντια ήταν σίγουροι ότι αυτή ήταν η δράστιδα.

Η 35χρονη είναι ιδιωτική υπάλληλος που εργαζόταν στην Καλλιθέα, σε κοντινή απόσταση από τον τόπο εργασίας της Ιωάννας και είχε φιλική σχέση με την 34χρονη. Σύμφωνα με τις Αρχές, η 35χρονη υποπτευόταν ότι ο σύντροφός της είχε σχέση με το θύμα της επίθεσης με το βιτριόλι. Ωστόσο, δεν αποδείχθηκε κάτι τέτοιο, παρά μόνο το αίτημα φιλίας στο facebook που είχε υποπέσει στην αντίληψη της συλληφθείσας, πλέον, 35χρονης. Στην κατοχή της βρέθηκε η περούκα που φορούσε κατά την επίθεση, καθώς και η «επιχειρησιακή» τηλεκάρτα, αλλά και η καπαρντίνα με την οποία είχε καμουφλαριστεί. Ενα ακόμη στοιχείο που έκανε τους αστυνομικούς να είναι πεπεισμένοι ότι η 35χρονη πέταξε βιτριόλι στην Ιωάννα είναι το ότι το κινητό της 35χρονης τις επίμαχες ώρες, πριν και μετά την επίθεση δηλαδή, ήταν απενεργοποιημένο.

Στο σπίτι της 35χρονης

Οι αστυνομικοί μετά την προσαγωγή της 35χρονης στη ΓΑΔΑ μετέβησαν στην οικία της στου Ζωγράφου και έψαξαν όλα τα στοιχεία για να «δέσουν» την υπόθεση, μεταξύ αυτών το θερμό, στο οποίο βρισκόταν το καυστικό υγρό, κάτι το οποίο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν έχει βρεθεί. Ο σύντροφος της 35χρονης, πάντως, κατέθεσε στις Αρχές την Τετάρτη και είπε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε καμία σχέση με την Ιωάννα. Την ίδια ώρα ο δικηγόρος της Ιωάννας έκανε σαφές ότι η Ιωάννα δεν είχε κάποια σοβαρή σχέση με την ύποπτη και ουδέποτε την είχε αναφέρει στο παρελθόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η 35χρονη δεν βρισκόταν στον αρχικό κύκλο των υπόπτων και η εμπλοκή της στην υπόθεση προέκυψε στη συνέχεια από ένα ειρωνικό σχόλιο στο Facebook.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments