Ελλάδα

Κετεχάκη Υπηρεσία Ασύλου: Ξανά μεγάλες ουρές – Στο σημείο και ο Μηταράκης

Κετεχάκη Υπηρεσία Ασύλου: Ξανά μεγάλες ουρές – Στο σημείο και ο Μηταράκης
Κετεχάκη Υπηρεσία Ασύλου: Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα πρόσφυγες και μετανάστες συνωστίστηκαν στην Υπηρεσία Ασύλου χωρίς να κρατάνε τις απαραίτητες αποστάσεις.

Συνωστισμός παρατηρήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα έξω από την υπηρεσία Ασύλου και Μετανάστευσης στην Κατεχάκη. Δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί εν μέσω της πανδημίας κορωνοϊού για να τακτοποιήσουν τα έγγραφά τους με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές. Κάποιοι από το πλήθος φοράνε προστατευτική μάσκα, ωστόσο οι αποστάσεις ασφαλείας δεν τηρούνται. Στο σημείο βρίσκονται στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας για την επιβολή της τάξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, από τις 12 τα μεσάνυχτα βρίσκονται στο σημείο και κοιμούνται μητέρες με τα παιδάκια τους. Από τις 05:30 τα ξημερώματα βρίσκονταν στο σημείο περίπου 250 άτομα. Πολλοί από τους μετανάστες δεν γνωρίζουν ελληνικά, κάνοντας τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.  Συνωστισμός στην συγκεκριμένη υπηρεσία υπήρξε και την Τετάρτη αλλά και τις προηγούμενες ημέρες.

Την Τετάρτη, βλέποντας σε ζωντανή μετάδοση του ΣΚΑΪ την εικόνα από την υπηρεσία Ασύλου στην Κατεχάκη ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νικόλαος Σύψας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας: «Στην εικόνα που βλέπω μπορεί να κολλήσει και εκατό σήμερα ένας άνθρωπος». Πρόσθεσε ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες ζουν μέσα σε δομές που σημαίνει ότι ο κίνδυνος να είναι κάποιος μολυσμένος είναι μεγαλύτερη. Σημείωσε ότι πρέπει να παρέμβει η πολιτεία άμεσα.

Στο σημείο και ο Μηταράκης

Στην υπηρεσία ασύλου στην Κατεχάκη, βρέθηκε από νωρίς το πρωί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, καθώς υπάρχουν και σήμερα εικόνες συνωστισμού με δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες να περιμένουν στην ουρά. Ο κ. Μηταράκης, τόνισε ότι 8 στους 10, όταν τελικά περάσουν μέσα προκύπτει ότι δεν χρειαζόταν καν να πάνε στην υπηρεσία. Όπως είπε, έχουν ενημερωθεί ότι οι κάρτες παραμονής έχουν παραταθεί, ότι πολλές αλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά, ότι τα στοιχεία της κάρτας υγείας βρίσκονται στα διαδίκτυο ωστόσο ο συνωστισμός παραμένει.

Πρόσθεσε ότι έχουν παρθεί όλα τα μέτρα προστασίας μέσα και έξω από την υπηρεσία ασύλου, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να διατηρήσει την τάξη ωστόσο «είναι λίγο δύσκολο να εξηγήσουμε σε όλο αυτό τον κόσμο ότι οι διαδικασίες πλέον γίνονται ψηφιακά». «Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες έχουν αυτή την προσωπική ανασφάλεια και θέλουν αν έρθουν οι ίδιοι εδώ, για να τους δώσουμε μια πληροφορία η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στο διαδίκτυο», ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments