Πολιτική

Έφη Αχτσιόγλου MEGA: Τα μέτρα της κυβέρνησης θα κρίνουν το ύψος της ύφεσης

Έφη Αχτσιόγλου MEGA: Τα μέτρα της κυβέρνησης θα κρίνουν το ύψος της ύφεσης
Έφη Αχτσιόγλου MEGA: Η τομεάρχης εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης θα κρίνουν άμεσα το ύψος της ύφεσης.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αρμόδια τομεάρχης για θέματα εργασίας υπογράμμισε ότι ο στόχος του προγράμματος Συν-Εργασία είναι σωστός, αλλά ο σχεδιασμός του δεν βοηθά ούτε τους εργαζόμενους, ούτε τις επιχειρήσεις. Όπως τόνισε η κυρία Αχτσιόγλου, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τη στόχευση του προγράμματος για τη διατήρηση των επιχειρήσεων, ωστόσο θεωρεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως έχει καταρτιστεί από το υπουργείο Εργασίας δεν απαντά στις ανάγκες των δύο πλευρών.

«Για τους εργαζόμενους οδηγεί σε οριζόντια μείωση του εισοδήματός τους, ενώ δεν υπάρχει και καμία πρόβλεψη για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας» σημείωσε η Έφη Αχτσιόγλου, προσθέτοντας ότι για τους εργοδότες προβλέπει την καταβολή του συνόλου των αποδοχών για τις ημέρες που εργάζονται οι υπάλληλοι, ενώ μέχρι χθες και το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών βάσει του αρχικού μισθού τους. «Δεν είναι ένα μέτρο που θα ελαφρύνει τα βάρη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» τόνισε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χαρακτήρισε «παρέμβαση μπάλωμα» την αλλαγή του υπ. Εργασίας για τις ασφαλιστικές εισφορές.

«Ανεπαρκές το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού»

Καταλήγοντας για τα εργασιακά, η Έφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει ένα πρόγραμμα για πληρωμή του 60% των αποδοχών από τους εργοδότες και του υπόλοιπου 40% από το κράτος, το οποίο και θα πλήρωνε το 100% των εργοδοτικών εισφορών, ενώ συμπλήρωσε πως τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση θα κρίνουν τελικά και το ύψος της ύφεσης στην ελληνική οικονομία.

Αναφερόμενη στο νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, που ανακοινώθηκε από τον κ. Βρούτση, η κυρία Αχτσιόγλου υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα -κόστους 20 εκατ. ευρώ- δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση που έχει υποστεί ο κλάδος του τουρισμού και πρόσθεσε πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν για ένα πρόγραμμα 700 εκατ. ευρώ. «Η ανάγκη της χώρας για τον τουρισμό, που αποτελεί το 25% του ΑΕΠ, είναι να μπεις με ένα βαρύ πυροβολικό και να τον στηρίξεις» συμπλήρωσε. Τέλος, για τις τριτοκοσμικές εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στην Υπηρεσία Ασύλου, η κυρία Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να γίνεται έτσι η διαχείρηση του προβλήματος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments