Ελλάδα

Ξάνθη κορωνοϊός: Μεταβαίνουν εσπευσμένα στην περιοχή Τσιόδρας – Χαρδαλιάς

Ξάνθη κορωνοϊός: Μεταβαίνουν εσπευσμένα στην περιοχή Τσιόδρας – Χαρδαλιάς
Ξάνθη κορωνοϊός: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας μεταβαίνουν εσπευσμένα στην Ξάνθη με ελικίπτερο Super Puma, για να συντονίσουν την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων στην περιοχή. 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, Καθηγητή Σωτήριο Tσιόδρα, την ομάδα πρώτης απόκρισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας,  αλλά και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μεταβαίνουν εσπευσμένα στην Ξάνθη με ελικίπτερο Super Puma, για  να συντονίσουν την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων στην περιοχή.  Σημειώνεται ότι στις 8.45 αναμένεται να φτάσουν στο ελικοδρόμιο του Νοσοκομείου Ξάνθης και στις 9:30 θα έχουν σύσκεψη στο Δημαρχείο Ξάνθης με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, τους Δημάρχους της ΠΕ Ξάνθης και τους επικεφαλής των εμπλεκόμενων φορέων στην εφαρμογή του νέου πλαισίου περιοριστικών μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι λογω των αυξημένων κρουσμάτων του κορωνοϊού, από σήμερα στις 6 το πρωί, έχουν τεθεί στην περιοχή σε εφαρμογή αυστηρά περιοριστικά μέτρα, που εκτός των άλλων περιλαμβάνουν αναστολή λειτουργίας των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών τις βραδινές ώρες, καθώς και όλων των δημόσιων και ιδιωτικών συναντήσεων για 7 ημέρες.

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε η περιοχή της Ξάνθης για άλλη μια φορά μετά την εμφάνιση 15 νέων κρουσμάτων την Πέμπτη 11 Ιουνίου, ενώ η περιοχή του Εχίνου τέθηκε σε καραντίνα, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω εξάπλωση του νέου κορωνοϊού και σε άλλες γειτονικές περιοχές του νομού.

Χθες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασία ανακοίνωση τη λήψη έκτακτων μέτρων στην περιοχή. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε: «Είχαμε επανειλημμένα ενημερώσει ότι όπου παρατηρείται νέα έξαρση του κορονοιού θα είμαστε υποχρεωμένοι να λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα για λόγους δημόσιας υγείας. Σε συνεργασία με τους Δήμους της Π.Ε. Ξάνθης, την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. αλλά και τις Αρχές της περιοχής και πάντα ακλουθώντας τις συμβουλές των ειδικών θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε όσο έχουμε επιτύχει ως τώρα και να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού.

«Τα μέτρα αυτά υπέρ τοπικού χαρακτήρα θα έχουν εφαρμογή και σε άλλες περιοχές σε περίπτωση που χρειαστεί» Την Πέμπτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε συνολικά 20 νέα κρούσματα της Covid-19 στην ελληνική επικράτεια, εκ των οποίων τα 16 στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και τα 15 στην περιοχή της Ξάνθης και συγκεκριμένα στον Δήμο Μύκης. Τα άλλα τέσσερα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιοχή της Αττικής. Σύμφωνα με το γενικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε την Πέμπτη ο ΕΟΔΥ, συνολικά στην Ελλάδα έχουν βρεθεί 3.088 κρούσματα, εκ των οποίων τα 692 (22.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1752 (56.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Δεκατέσσερις συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments