Διεθνή

Ένας μαύρος άνδρας “σώζει” ακροδεξιό από το οργισμένο πλήθος και η φωτογραφία γίνεται viral

Ένας μαύρος άνδρας “σώζει” ακροδεξιό από το οργισμένο πλήθος και η φωτογραφία γίνεται viral
Μια φωτογραφία από τα επεισόδια στο Λονδίνο είναι γροθιά στον ρατσισμό.

Τις τελευταίες ημέρες όλος ο κόσμος παρακολουθεί συγκλονισμένος όσα έχουν ακολουθήσει μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Το κίνημα Black Lives Matter έχει εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη. Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λονδίνο και δεν άργησαν να ξεφύγουν τα πράγματα. Οι διαδηλωτές ήρθαν σε σύγκρουση με την αστυνομία και τους ακροδεξιούς που διοργάνωσαν αντισυγκέντρωση.

Από τα επεισόδια τραβήχτηκε μια φωτογραφία που έγινε viral και είναι γροθιά στον ρατσισμό. Ένας ακροδεξιός τραυματίστηκε από τις συγκρούσεις και ένας μαύρος άνδρας έσπευσε να τον βοηθήσει. Ο Πάτρικ Χάτσινσον, μαζί με φίλους του, δεν δίστασε ούτε μία στιγμή να σπεύσει να βοηθήσει τον λευκό άνδρα, τον οποίο άλλοι διαδηλωτές του κινήματος BLM είχαν χτυπήσει και είχαν ρίξει στο έδαφος.

«Εμείς δεν κάνουμε τέτοια πράγματα», φώναξε ο επιβλητικός Χάτσινσον, σύμφωνα με τον φωτογράφο του Reuters που κατέγραψε τη σκηνή. Όταν ο Χάτσινσον με τους φίλους του έφτασε στο σημείο, έφτιαξαν έναν κλοιό γύρω από τον άνδρα, τον σήκωσε στους ώμους του και τον οδήγησε με ασφάλεια σε σημείο που βρίσκονταν αστυνομικοί.

Ποιος είναι ο θηριώδης άνδρας που έσωσε τον ακροδεξιό

Ο επιβλητικός άνδρας είναι γυμναστής και personal trainer στο επάγγελμα. Λίγο μετά την πράξη του μίλησε στο BBC τονίζοντας ότι εκείνος και οι φίλοι του έσωσαν μια ζωή καθώς τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν γίνει χειρότερα για τον ακροδεξιό. «Δεν σκεφτόμουν κάτι, έβλεπα απλά ότι ένας άνθρωπος ήταν πεσμένος στο πάτωμα. Τα πράγματα θα είχαν πολύ διαφορετική κατάληξη αν δεν είχαμε επέμβει. Δεν είχα άλλη σκέψη στο μυαλό μου από το να κουβαλήσω αυτόν τον άνθρωπο σε ασφαλές σημείο», είπε.

Όπως είναι λογικό στη συνέχεια μίλησε σε πολλά ΜΜΕ της Βρετανίας για την ηρωική του πράξη. Σε συνέντευξή του στο Channel 4 ο Χάτσινσον συνέκρινε την παρέμβασή του με την αδράνεια των 3 αστυνομικών, την στιγμή που ο Τζορτζ Φλόιντ δολοφονούνταν παρακαλώντας για τη ζωή του. «Εάν οι άλλοι τρεις αστυνομικοί που στέκονταν γύρω όταν δολοφονήθηκε ο Τζορτζ Φλόιντ, είχαν σκεφτεί να παρέμβουν και να σταματήσουν τον συνάδελφό τους να κάνει αυτό που έκανε, όπως κάναμε εμείς, ο Τζορτζ Φλόιντ θα ήταν ζωντανός σήμερα.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments