Πολιτική

Θεοχάρης αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Αυτοψία του υπουργού Τουρισμού

Θεοχάρης αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Αυτοψία του υπουργού Τουρισμού
Θεοχάρης αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Ο υπουργός Τουρισμού βρέθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» προκειμένου να διαπιστώσει πως λειτούργησε η πρώτη μέρα με το άνοιγμα πτήσεων εξωτερικού.

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» όπου ξεκίνησαν οι πτήσεις από το εξωτερικό βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του αεροδρομίου, Σπύρο Βαρσάμη, ο οποίος του μετέφερε πως «τα πράγματα πήγαν πολύ καλά» με την πρώτη πτήση που έφτασε από το εξωτερικό και πως αναμένονται και οι επόμενες.

«Όλα τα πράγματα αντιμετωπίζονται, οι άνθρωποι που έρχονται από τις πτήσεις είναι αρκετοί, αλλά όλη η διαδικασία τελείωσε σήμερα σε μια ώρα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η ικανότητα να αντιμετωπιστούν οργανωτικά οι ροές των αεροπλάνων» τόνισε και πρόσθεσε ότι γίνονταν όλες οι αναγκαίες προσαρμογές οι οποίες χρειάζονται και θα χρειαστούν στη συνέχεια και πως όλοι δουλεύουν εντατικά.

Για τα «ξενοδοχεία καραντίνας»

Όσον αφορά τα «ξενοδοχεία καραντίνας» εξήγησε ότι «η Πολιτική Προστασία έχει ήδη και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, τα οποία χρησιμοποιεί». Όταν ρωτήθηκε για το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων και ποιοι πολίτες μπορούν να έρθουν από Βουλγαρία, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση πήρε την απόφαση να επιτρέπονται οι μετακινήσεις μεταξύ των 27 συν των τεσσάρων χωρών, Νορβηγία, Ισλανδία, Ελβετία και Λιχτενστάιν. Αυτό δημιουργεί ένα ζήτημα με τα δυτικά Βαλκάνια. Προφανώς, ένα βήμα που έκανε η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει σχέση με υγειονομικά δεδομένα και με κάποιον φόβο που πρέπει να υπάρχει» υπογράμμισε.

Όπως είπε στη συνέχεια, «κάθε ξενοδοχείο θα ανοίξει ανάλογα με την ροή των επισκεπτών. Καταλαβαίνουμε ότι τα ξενοδοχεία που είναι κοντά σε αεροδρόμια θα έχουν ένα πρώτο αβαντάζ» και συμπλήρωσε: «Αυτή η χρονιά δεν θα είναι από πλευράς στόχων σαν τις άλλες. Δεν μας νοιάζει να είμαστε ο πρώτος προορισμός άλλα ο πιο ασφαλείς όπως είπε πρωτίστως ο πρωθυπουργός» σημείωσε. Τέλος, ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως «η επανεκκίνηση είναι συνεχής και τα δεδομένα που μαζεύονται είναι καθημερινά, ενώ παράλληλα, οι γιατροί παρακολουθούν τα υγειονομικά δεδομένα και των υπολοίπων χωρών».

Να σημειώσουμε ότι από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, επιτρέπονται όλες οι πτήσεις, ενώ διατηρείται η απαγόρευση από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Βρετανία, Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία. Επίσης, οι πτήσεις θα χωρίζονται σε προερχόμενες από «πράσινες» και «κόκκινες» χώρες. Στις πτήσεις από τις «πράσινες χώρες» στην Αθήνα θα γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα γίνονται μοριακά τεστ σε όλους τους επιβάτες.

Δείτε παρακάτω τη δήλωση του κ. Θεοχάρη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments