Lifestyle

Σπύρος Φωκάς: Μίλησε για τη ζωή και την καριέρα του

Σπύρος Φωκάς: Μίλησε για τη ζωή και την καριέρα του
Σπύρος Φωκάς: Για την περιπετειώδη ζωή του και την πολύχρονη καριέρα του μίλησε σε συνέντευξή του ο ηθοποιός

Ο Σπύρος Φωκάς μίλησε στην εμπομπή του ΣΚΑΪ «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» και μίλησε για όλα. Ο διεθνούς φήμης ηθοποιός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις συνεργασίες του με τους σταρ του Χόλυγουντ αλλά και στην περιπετειώδη προσωπική του ζωή, καθώς υπήρξε ένας από τους ωραιώτερους έλληνες ηθοποιούς.

Εντύπωση προκάλεσε το σχόλιό του για τον Νίκο Κούρκουλο.

«Ο Νίκος Κούρκουλος είχε ένα κακό. Είχε ένα είδος ωραιοπάθειας. Εγώ ξέρω ότι έχω μια ευχάριστη όψη αλλά δεν την ψώνισα ποτέ με τον εαυτό μου, ευτυχώς» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Φωκάς στην εκπομπή του ΣΚΑΪ. «Με ζήλευαν, δυστυχώς, γιατί είχα κάτι παραπάνω από τον κοινό Έλληνα. Το να μην την ψωνίσεις, είναι δύσκολο όταν έρχονται και γονατίζουν μπροστά σου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Φωκάς. Ο Έλληνας ηθοποιός έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με γνωστά ονόματα του Χόλιγουντ, όπως τον Μάικλ Ντάγκλας αλλά και τον Σιλβέστερ Σταλόνε. Για τη συνεργασία του με τον Μάικλ Ντάγκλας ανέφερε «Όταν πήγα στο Μαρόκο να συναντήσω τον Μάικλ Ντάγκλας, γιατί έπρεπε να με δει και αυτός, τον πήγα σε ανατολικούς χορούς» αποκάλυψε, με χαμόγελο, ο δημοφιλής ζεν πρεμιέ.

Προσωπική Ζωή

Τέλος, ο Σπύρος Φωκάς μίλησε για τις σχέσεις τους με τις γυναίκες: «Άγιος δεν ήμουν και μάλιστα το είχα πει σε έναν παπά. Ούτε ο Αδάμ δεν μπόρεσε να αντισταθεί σε ορισμένα πράγματα. Είχα τέσσερις γυναίκες στη ζωή μου και τις παντρεύτηκα όλες. Α, και μια γκόμενα. Πέντε σύνολο. Η τρίτη σύζυγος μου έβαλε τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι. Μάλιστα λέει ότι έφυγε ο Φωκάς και δεν μας έδωσε φράγκο. Τα είχε πάρει όλα. Μισό εκατομμύριο δολάρια. Για εμένα είναι πολλά, για τον Λάτση μπορεί να μην είναι τίποτα.», αποκάλυψε κλείνοντας ο Σπύρος Φωκάς.

Βιογραφικό Ηθοποιού

Ο Σπύρος Φωκάς γεννήθηκε στην Πάτρα και ο κινηματογραφικός φακός, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ethnos.jr, φώτισε για πρώτη φορά το πρόσωπό του το 1959 στην ταινία του Ανδρέα Λαμπρινού, «Ματωμένο Ηλιοβασίλεμα».

Η ταινία προβλήθηκε τότε στο Φεστιβάλ των Καννών και ήταν η αφετηρία για την διεθνή καριέρα του. Μετά από αυτή τη διάκριση, όντας και απόφοιτος της δραματικής σχολής του Κωστή Μιχαηλίδη, δεν άργησε να πάρει το ρίσκο και να πάει στην Ιταλία, στα στούντιο της Τσινετσιτά, όπου και αξιοποίησε τις οντισιόν και τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.

Έτσι, συμμετέχει σε διεθνείς παραγωγές, όπως στις ταινίες «Όταν θέλει η γυναίκα» του Βιντσέντε Μινέλι πλάι στην μεγάλη Λάιζα Μινέλι και «Ο Ρόκο και τα Αδέλφια του» του Λουκίνο Βισκόντι, πλάι στην αξέχαστη Κατίνα Παξινού. Ειδικότερα με την εμφάνισή του στην ταινία του Φράνκο Ρόσι «Ο Θάνατος ενός Φίλου», απογειώνεται η κινηματογραφική του καριέρα, αφού κερδίζει βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Λοκάρντο.

Στη συνέχεια κάνει το μεγάλο βήμα προς το Χόλιγουντ, συμμετέχοντας πλέον σε αμιγώς αμερικάνικες παραγωγές.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, στα μέσα της δεκαετίας του ’60 και κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Δαλιανίδη, γυρίζει στην Φίνος Φίλμ δύο ταινίες πλάι στην Ζωή Λάσκαρη, τον «Εγωισμό» και τη «Στεφανία», που άφησαν εποχή. Δεν άργησε όμως να ξαναφύγει για την Αμερική, όπου πρωταγωνίστησε σε ταινίες που έκαναν μεγάλη εμπορική επιτυχία, όπως το «Διαμάντι του Νείλου» και «Ράμπο 3».

Συνολικά έπαιξε σε 36 ταινίες, 2 εκ των οποίων της Φίνος Φιλμ. Σε όλη την κινηματογραφική καριέρα του έπαιξε με επιτυχία σε πάνω από 30 ταινίες, οι περισσότερες στην Ιταλία και στην Αμερική, και αξίζει να αναφερθεί ότι έγινε ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός, και από τις εμφανίσεις του σε γνωστά θέατρα του εξωτερικού.

Σημαντική τέλος ήταν και η παρουσία του στην ελληνική τηλεόραση, πρωταγωνιστώντας σε κοινωνικές και δραματικές σειρές, ανάμεσά τους οι: «Ανατομία ενός εγκλήματος», «Δύο Ξένοι», «Οι κληρονόμοι», «Της αγάπης μαχαιριά», «Φιλί ζωής» κ.α.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments