Αθλητισμός

UEFA: Οριστικά στη Λισαβόνα το Champions League – Σε τέσσερις πόλεις της Γερμανίας το Europa League

UEFA: Οριστικά στη Λισαβόνα το Champions League – Σε τέσσερις πόλεις της Γερμανίας το Europa League
UEFA: Την επανέναρξη των δύο κορυφαίων ευρωπαϊκών διασυλλογικών οργανώσεων αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Η Πορτογαλία θα φιλοξενήσει το Champions League τον Αύγουστο και η Γερμανία το Europa League. Αναλυτικά όλες οι ημερομηνίες των αναμετρήσεων.

Είναι επίσημο… Το σεντόνι του Champions League θα κουνηθεί ξανά, το “Ce sont les meilleures équipes” θα ακουστεί από τα μεγάφωνα και το ποδόσφαιρο θα επιστρέψει -με όλες τις τιμές που του αρμόζουν- στη δράση. Όπως ανακοινώθηκε από την UEFA λοιπόν, η πρώτη τη τάξει ποδοσφαιρική διοργάνωση και τo Europa League θα κάνουν restart τον Αύγουστο. Συγκεκριμένα, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 17  Ιουνίου, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου αποφάσισε πως τόσο το Champions League όσο και το Europa League θα επανεκκινήσουν με τη μορφή Final 8.

Η Πορτογαλία είναι αυτή που θα φιλοξενήσει το Champions League, από τις 12 έως τις 23 Αυγούστου.

Η πρωτεύουσα, Λισαβόνα, με το «Ντα Λουζ» και το «Ζοζέ Αλβαλάδε» θα ανοίξουν τους προβολείς τους για τις μεγάλες “μάχες” των κορυφαίων παικτών. Σημειώνεται, πως οι προημιτελικοί αγώνες θα διεξαχθούν από 12 έως 15 Αυγούστου, οι ημιτελικοί στις 18 και 19 Αυγούστου και ο τελικός στις 23 Αυγούστου. Μέχρι στιγμής, τέσσερις ομάδες έχουν προκριθεί στην επόμενη φάση. Πρόκειται για τις Αταλάντα, Λειψία, Ατλέτικο Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ υπάρχουν και ακόμα τέσσερις προημιτελικοί (Γιουβέντους – Λυών, Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα – Νάπολι και Μπάγερν – Τσέλσι).

Για τη φάση των «16» η απόφαση για τις έδρες αναμένεται να παρθεί σε μερικές εβδομάδες. Διαφορετικά, τα ματς αυτά θα πραγματοποιηθούν στην Πορτογαλία με τα γήπεδα της Πόρτο και της Γκιμαράες να βρίσκονται ψηλά στη λίστα. Η Κωνσταντινούπολη, που ήταν να φιλοξενήσει τον φετινό τελικό, θα φιλοξενήσει τελικά τον επόμενο ενώ στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας θα διεξαχθεί αυτός του 2022. Το 2023 η δράση θα μεταφερθεί στο Μόναχο για να πάρει σειρά το Γουέμπλεϊ το 2024.

Σχετικά με το Europa League, τα προημιτελικά θα αρχίσουν στις 10 Αυγούστου και ο τελικός θα γίνει στις 21 Αυγούστου στην Κολωνία της Γερμανίας. To Final 8 θα φιλοξενηθεί στη Γερμανία (σε Ντούισμπουργκ, Ντίσελντορφ, Κολωνία και Γκελσενκίρχεν), αφού γίνουν πρώτα οι επαναληπτικοί που απομένουν. Το Ίντερ – Χετάφε και το Ρόμα – Σεβίλλη θα είναι μονά ματς στη Γερμανία. Υπενθυμίζεται, πως η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει τη Γουλβς, στις 5 ή 6 Αυγούστου, σε έδρα που θα γίνει γνωστή προσεχώς. Την ίδια ώρα, σημειώνεται, πως το φετινό ευρωπαϊκό Super Cup θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη στις 24 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της UEFA:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments