Πολιτική

Χρηματοδότηση ΜΜΕ: Βίντεο από τον ΣΥΡΙΖΑ – Απάντηση Πέτσα

Χρηματοδότηση ΜΜΕ: Βίντεο από τον ΣΥΡΙΖΑ – Απάντηση Πέτσα
Χρηματοδότηση ΜΜΕ: Η σύγκρουση γύρω από τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ συνεχίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ να κυκλοφορεί βίντεο και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντά.

Βίντεο που σχετίζεται με τα ποσά που πήραν τα ΜΜΕ από την καμπάνια για τον κορωνοϊό κυκλοφόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα να κυκλοφορεί την απάντηση του με τις «γαλάζιες» αιχμές για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ τιτλοφορείται «πόσο κοστίζει ο Μωυσής». Νωρίτερα, η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της τόνισε πως «ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβει τη λίστα με τα ποσά που έλαβαν τα ΜΜΕ, παρά την ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ επισήμανε ακόμα πως ότι «είναι ζήτημα αυτονόητης λογοδοσίας και Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης να δώσει σήμερα κιόλας τη λίστα με τα ποσά χωρίς άλλες υπεκφυγές».

Επίσης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «αντί απαντήσεων για τα ανύπαρκτα Μέσα, υπεκφεύγει με διαρροές χυδαίων συμψηφισμών για το τι έκαναν προηγούμενες κυβερνήσεις, για να κερδίσει χρόνο και να μαγειρέψει τα νούμερα».

Δείτε το βίντεο «πόσο κοστίζει ο Μωυσής»

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ο Στέλιος Πέτσας κυκλοφόρησε άμεσα ανακοίνωση. «Οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν. Αντιτίθεται στον έλεγχο για τα Μέσα Ενημέρωσης που συμμετείχαν στην εκστρατεία ενημέρωσης για τον κορονοϊό και τα ποσά που τους καταβάλλονται», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Φτάνει, μάλιστα, στην αθλιότητα να εκτοξεύει απειλές κατά του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο εκ του νόμου δεν έχει καμία εμπλοκή στην κατανομή των πόρων παρά μόνο στο συνολικό ποσό που διατίθεται» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Για να καταλήξει: «Ό,τι κι αν κάνει, δεν μπορεί να ξεφύγει από ένα ερώτημα: Πόσα χρήματα δόθηκαν στο Μέσο με το οποίο ταυτίζεται ο κ. Τσίπρας στην περίοδο που κυβερνούσε;» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Θυμίζουμε ότι πριν δυο μέρες ο Αλέξης Τσίπρας έγραφε στο Facebook: «Την ώρα που η αδιαφανής χρηματοδότηση ΜΜΕ χωρίς κανένα κριτήριο διασύρει τη χώρα διεθνώς και ενώ ακόμα και στελέχη της ΝΔ ζητούν διαφάνεια, η κυβέρνηση συνεχίζει να κρύβει ως επτασφράγιστο μυστικό τη λίστα με τα ποσά που πήρε το κάθε Μέσο».

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για ανύπαρκτα Μέσα που χρηματοδοτήθηκαν εν κρυπτώ, επιβεβαιώνουν πως η κυβέρνηση δεν είχε κανένα κριτήριο. «Ούτε για τους εργαζόμενους, ούτε για την επισκεψιμότητα ή την τηλεθέαση των Μέσων. Μονάχα τη χειραγώγηση, το στραγγαλισμό της ενημέρωσης και τη χρηματοδότηση ημετέρων. Κάτι τέτοιο όμως συνήθως συμβαίνει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, όχι σε ευρωπαϊκές δημοκρατίες» έγραψε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments