Οικονομία

ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Έρχεται παράταση για το πρόγραμμα [vid]

ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Έρχεται παράταση για το πρόγραμμα [vid]
ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να παραταθεί το εν λόγω πρόγραμμα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Όπως όλα δείχνουν, έρχεται παράταση για το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», κατόπιν των δηλώσεων του Γιάννη Βρούτση, υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο Έλληνας οικονομολόγος και πολιτικός εμφανίστηκε σε εκπομπή του ΣΚΑΙ όπου και μίλησε για διάφορα οικονομικά ζητήματα, όπως τις συντάξεις και το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ». Έτσι, από όλα όσα ανέφερε, φαίνεται πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το πρόγραμμα και μετά τις 15 Οκτωβρίου του 2020.

30.990 εργαζόμενοι  έχουν μπει κάτω από την… ομπρέλα του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ είπε ότι «η πρόθεση μας είναι να επεκτείνουμε το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», για να τονίσει, «όμως ποτέ δεν θα πούμε κάτι το οποίο θα προτρέχει της δουλειάς και της αξιολόγησης των θεμάτων». Και προσέθεσε πως «εάν και εφόσον το δούμε και το αξιολογήσουμε ότι πρέπει να επεκταθεί θα το επεκτείνουμε».

To πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου. Μέχρι σήμερα έχουμε 2.694 επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα και 30.990 εργαζόμενους αντίστοιχα που έχουν μπει κάτω από την… ομπρέλα του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» . «Τα στοιχεία αυτά ανακοινώνονται για πρώτη φορά. Και αυτό που δείχνουν είναι ότι ένας αριθμός επιχειρήσεων και εργαζομένων έχουν προσαρμοστεί σε αυτό το νέο πρόγραμμα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Αγωνία για χιλιάδες εργαζομένους

Βέβαια, η αγωνία για χιλιάδες εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα συνεχίζεται καθώς το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» δεν επηρεάζει μόνο τους μισθούς τους αλλά και όλα τα δώρα και επιδόματα. Ως γνωστόν, όσοι ενταχθούν στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ θα εργάζονται μισές ημέρες τον μήνα, με το κράτος να συμπληρώνει το 60% του μισθού ώστε η πραγματική μείωση εισοδήματος να είναι 20% αντί του 50%.

Παράλληλα, θα πρέπει να προστεθεί και η πρόσφατη ΚΥΑ του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», όπου με σχετική διάταξη προβλέπεται σοβαρή μείωση τόσο στο δώρο των Χριστουγέννων όσο και στο επίδομα αδείας. Η καταβολή του επιδόματος Πάσχα έχει παραπεμφθεί στις καλένδες με μεθόδευση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, καθώς η σχετική ΚΥΑ προβλέπει την καταβολή του στο σύνολό του από τις επιχειρήσεις με την προϋπόθεση ότι θα ενταχθούν στη σχετική πλατφόρμα 1 – 10 Ιουλίου, αφήνοντας έτσι στον… αέρα και το επίδομα καλοκαιρινής αδείας που κανονικά καταβάλλεται εκείνη την περίοδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments