Ειδήσεις

Κορωνοϊός Ελλάδα: 21 νέα κρούσματα στη χώρα μας εννέα εκ των οποίων είναι στην Ξάνθη

Κορωνοϊός Ελλάδα: 21 νέα κρούσματα στη χώρα μας εννέα εκ των οποίων είναι στην Ξάνθη
Κορωνοϊός Ελλάδα: Από το σύνολο των κρουσμάτων τα 725 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1836 (55.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Στα 21 ανέρχεται ο νέος αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.287, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες αφορά άνδρες. Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων είναι η εξής: 9 στην Ξάνθη, 5 στη Θεσπρωτία, 5 είναι σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ένα στην Αθήνα και ακόμη ένα στην Έδεσσα σε εργαζόμενη (μαία) του νοσοκομείου.

Από το σύνολο των κρουσμάτων τα 725 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1836 (55.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 1 (12.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 190 θανάτους συνολικά στη χώρα. 60 (31.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ: 

«Σήμερα ανακοινώνουμε 21 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3287, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες αφορά άνδρες.

725 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1836 (55.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 1 (12.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατους ενώ έχουμε 190 θανάτους συνολικά στη χώρα. 60 (31.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.»

Μαθήτρια Δημοτικού στην Ξάνθη θετική στον ιό

Ανησυχία επικρατεί στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης όταν οι υπεύθυνοι ενημερώθηκαν πως μια μαθήτρια βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, μετά από προεγχειρητικό έλεγχο σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Φωνή της Ξάνθης», το σχολείο θα παραμείνει ανοιχτό ενώ η τάξη της μαθήτριας κλείνει προληπτικά. Την ίδια ώρα, έχουν ενημερωθεί οι γονείς των παιδιών που είναι συμμαθητές με το κοριτσάκι, ώστε να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο. Συγχρόνως, στο Δήμο Μύκης στην Ξάνθη που βρίσκεται σε καραντίνα, τις τελευταίες τρεις ημέρες φαίνεται μία πτώση στη διασπορά, με τους ειδικούς να ευελπιστούν πως θα διατηρηθεί και πως τα μέτρα της απομόνωσης αποδίδουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments