Πολιτική

Στέλιος Πέτσας λίστα Μένουμε Σπίτι: «Λάθος η ταύτιση της διαφήμισης με τον χρηματισμό»

Στέλιος Πέτσας λίστα Μένουμε Σπίτι: «Λάθος η ταύτιση της διαφήμισης με τον χρηματισμό»
Στέλιος Πέτσας λίστα Μένουμε Σπίτι: Θέση για τα Μέσα που επιδοτήθηκαν για την καμπάνια « Μένουμε Σπίτι» πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας σε πρωινή εκπομπή.

Στην ενημερωτική καμπάνια του κορωνοϊού «Μένουμε Σπίτι», το ηχητικό της συνομιλίας Μιωνή – Παππά, τις εξελίξεις στην οικονομία αλλά και στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Στέλιος Πέτσας. Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”  στον ΑΝΤ1, ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε «αστεία» τα περί «μαγειρέματος» της λίστας για τη διαφημιστική καμπάνια του φονικού ιού ενώ σημείωσε πως είχε απαντήσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ότι «όταν ολοκληρωθεί η καμπάνια, θα δοθούν οι λίστες στη δημοσιότητα». Μάλιστα, επισήμανε ότι τα συγκεκριμένα χρήματα, ύψους περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ, δόθηκαν για να «σωθούν ζωές».

Όπως είπε, η δημοσιοποίηση της λίστας είναι θέμα ημερών. «Σε λίγες μέρες η λίστα των ΜΜΕ που επιδοτήθηκαν» τόνισε και διευκρίνισε πως θα δοθούν στη δημοσιότητα όσο τα Μέσα όσο και τα ποσά που πήραν. 

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το θέμα για να κατασκευάσει εχθρούς, όμως η αλήθεια είναι ότι η κοινωνία δεν ακούει τον ΣΥΡΙΖΑ. Σχολίασε ακόμη, πως είναι «λάθος η ταύτιση της διαφήμισης με τον χρηματισμό». Σχετικά με το θέμα της συνομιλίας του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή με τον Νίκο Παππά, ο υφυπουργός ανέφερε πως πρόκειται «πρωτοφανές γεγονός» και κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να τοποθετηθεί αφού «οι στενοί του συνεργάτες τον βάζουν στο κάδρο».

Στη συνέχεια, είπε για ακόμη μια φορά πως ο ανασχηματισμός είναι θέμα του πρωθυπουργού και χωρίς να τον προσδιορίζει χρονικά σημείωσε: «Στα γενέθλια της κυβέρνησης θα σβήσουμε κεράκια, όχι ονόματα». Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λόγω των εξελίξεων στην οικονομία, ο κ. Πέτσας απάντησε: «Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση εφάρμοσε το πρόγραμμά της, πιο νωρίς».

Την ίδια ώρα, έκανε ειδική αναφορά στην μείωση φόρων και την μείωση του ΕΝΦΙΑ ενώ προανήγγειλε «γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου», η οποία και πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα. «Πρέπει να στηρίξουμε το μεσαίο στρώμα, για την επανεκκίνηση της οικονομίας και σε αυτό το πλαίσιο δεν υπάρχει κανένας χώρος για εκλογές» τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments