Ελλάδα

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 24 Ιουνίου: 8 κρούσματα – 3.310 συνολικά – 190 οι νεκροί

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 24 Ιουνίου: 8 κρούσματα – 3.310 συνολικά – 190 οι νεκροί
Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 24 Ιουνίου: Στους 190 παραμένουν οι νεκροί του κορωνοϊού στη χώρα μας, ενώ σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 8 νέα κρούσματα και 3.310 συνολικά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα 8 νέοι νοσούντες και συνολικά 3.310 Παράλληλα, οι πολίτες που έχουν φύγει από τη ζωή -όπως φαίνεται και στο infographic– παραμένουν στους 190 με τελευταία απώλεια μια γυναίκα που πέθανε στην Αλεξανδρούπολη. Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων είναι: 3 στη Ροδόπη, 1 στη Μεσσηνία, 1 στην Αττική, 1 στην Αλεξανδρούπολη και 2 εισαγόμενα.

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ: 

Σήμερα ανακοινώνουμε 8 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3310, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.

  • 730 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1848 (55.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 61 ετών. 1 (12.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
  • Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 190 θανάτους συνολικά στη χώρα. 60 (31.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Στους 190 παραμένουν οι νεκροί:

Το τελευταίο θύμα του φονικού ιού στην Ελλάδα είναι μια 71χρονη γυναίκα από την Αλεξανδρούπολη, η οποία κατέληξε το βράδυ της Παρασκευής 19 Ιουνίου. H άτυχη γυναίκα προερχόταν από την Ξάνθη ή τη Ροδόπη. Το 189ο θύμα είναι μια 70χρονη γυναίκα από τον Εχίνο Ξάνθης, η οποία κατέληξε το απόγευμα της Πέμπτης 18 Ιουνίου στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Αξίζει να σημειωθεί πως σε τέσσερις μόλις ημέρες καταγράφηκαν έξι θάνατοι στον Εχίνο. Η γυναίκα, που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη και υπέρταση, εισήχθη στο νοσοκομείο στις 14 Ιουνίου, ενώ διασωληνώθηκε την επόμενη ημέρα.

Τέλος Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα το δεύτερο κύμα λόγω ασυμπτωματικών τουριστών:

Το δεύτερο κύμα μπορεί να προκύψει αν «χάσουμε» τους ασυμπτωματικούς φορείς που είναι ενεργοί στην κοινότητα, διευκρινίζει ο Καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης. «Ένα δεύτερο κύμα πανδημίας θα μπορούσε να προκληθεί από μια εισροή πέντε ασυμπτωματικών τουριστών την ημέρα με κορωνοϊό για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου. Έτσι, είναι πιθανό το κύμα να αναζωπυρωθεί από έως τέλος Σεπτεμβρίου, δηλαδή έναν μήνα νωρίτερα από τις μέχρι τώρα προβλέψεις» αναφέρει.

«Το δεύτερο κύμα μπορεί να προκύψει, αν «χάσουμε» τους ασυμπτωματικούς φορείς που είναι ενεργοί στην κοινότητα και διασπείρουν τον ιό», διευκρινίζει σε εκπομπή Πρακτορείο Fm ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, επικαλούμενος μοντέλο που έχει αναπτύξει με την ομάδα του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments