Ελλάδα

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 25 Ιουνίου: 13 κρούσματα – 3.321 συνολικά – 191 οι νεκροί

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 25 Ιουνίου: 13 κρούσματα – 3.321 συνολικά – 191 οι νεκροί
Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 25 Ιουνίου: Ακόμη ένας νεκρός προστέθηκε στη λίστα με τα θύματα του κορωνοϊού στη χώρα μας αυξάνοντας έτσι τον αριθμό στους 191. Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 16 νέα κρούσματα και 3.302 συνολικά.

Συνεχίζει να είναι αυξημένος ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην χώρα μας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα 16 νέοι νοσούντες και συνολικά 3.321. Οι πολίτες που έχουν φύγει από τη ζωή -όπως φαίνεται και στο infographic– ανέβηκαν στους 191 με τελευταία απώλεια μια γυναίκα που πέθανε στην Κομοτηνή το βράδυ της Τετάρτης. Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων είναι η εξής: ένα στην Παραμυθιά, ένα στη Σύρο, ένα στη Ροδόπη, ένα στην Καστοριά, ένα στην Πέλλα, τρία στην Ξάνθη και πέντε εισαγόμενα (τρία από πτήσεις και δύο στον Προμαχώνα).

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

“Σήμερα ανακοινώνουμε 13 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.321, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες.

  • 734 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.851 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 62 ετών.
  • 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 191 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

Στους 191 οι νεκροί:

Μια γυναίκα 64 ετών στην Κομοτηνή είναι το τελευταίο θύμα του φονικού ιού στην Ελλάδα. Έχασε το βράδυ της Τετάρτης 24 Ιουνίου την μάχη με τον κορωνοϊό, ανεβάζοντας στους 191 το σύνολο των θανάτων. Η γυναίκα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Κομοτηνής έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Παράταση της καραντίνας στον Εχίνο Ξάνθης:

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε σήμερα ότι παρατείνεται για ακόμη πέντε ημέρες η καραντίνα που έχει επιβληθεί στον Εχίνο Ξάνθης στο πλαίσιο αναχαίτισης της διασποράς  του κορωνοϊού μετά την τοπική έξαρση που καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην περιοχή. Συνεπώς το lockdown που τέθηκε σε ισχύ στις 18 Ιουνίου θα ισχύει έως τις 6 το πρωί της 30ης Ιουνίου οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή της προβλέπει:

  • Απαγόρευση μετακίνησης κατοίκων που διαβιούν στην Κοινότητα Εχίνου εκτός των ορίων της.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών στην Κοινότητα Εχίνου καθημερινά καθ’ όλο το 24ωρο, πλην μετάβασης τους σε καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες κατά την μετάβαση τους σε καταστήματα τροφίμων ή φαρμακείο εντός της Κοινότητας Εχίνου.
  • Απαγόρευση μετακίνησης πολιτών προς και από την Κοινότητα Εχίνου, πλην οχημάτων τροφοδοσίας καταστημάτων τροφίμων και φαρμακείων.
  • Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου.
  • Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων, πλην φαρμακείων.
  • Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, πλην των επιχειρήσεων λιανικής διάθεσης τροφίμων (παντοπωλεία, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, φούρνοι, υπεραγορές-super market). Η τροφοδοσία των καταστημάτων τροφίμων και φαρμακείων που δεν αναστέλλεται η λειτουργία τους θα γίνεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας.
  • Λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Δήμο Μύκης για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της Κοινότητας Εχίνου και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  • Επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης για την τήρηση του γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της Κοινότητας Εχίνου, καθώς και την απαγόρευση μετάβασης πολιτών από άλλες περιοχές προς και από την Κοινότητα Εχίνου, πλην οχημάτων τροφοδοσίας καταστημάτων τροφίμων και φαρμακείων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments