Διεθνή

Γιώργος Ζαπάντης: Σοκάρουν οι περιγραφές του δικηγόρου της οικογένειας Ζαπάντη

Γιώργος Ζαπάντης: Σοκάρουν οι περιγραφές του δικηγόρου της οικογένειας Ζαπάντη
Γιώργος Ζαπάντης: Ο δικηγόρος της οικογένειας Ζαπάντη, Γιώργος Βομβολάκης, περιγράφει τι ακριβώς συνέβη στη δολοφονία αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ.

Ο  δικηγόρος της οικογένειας του 29χρονου Ελληνοαμερικανού Γιώργου Ζαπάντη αποκάλυψε τι ακριβώς συνέβη στη δολοφονία. Συγκεκριμένα μίλησε στην εκπομπή Live News με το Νίκο Ευαγγελάτο. Ο κ. Γιώργος Βομβολάκης είπε:

«Περιμένουμε να δούμε το βίντεο της αστυνομίας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Εμείς το λέμε body camera, ό,τι βλέπουν αυτοί, θα το δούμε στο βίντεο. Το πιο σημαντικό είναι να δούμε τι έγινε στην πόρτα όταν μπήκε η αστυνομία». «Του έριξαν με το τέιζερ τρεις φορές, δεν ξέρουμε γιατί. Κανονικά μία φορά μόνο πρέπει να ρίξεις. Κάθε φορά που του ρίχνουν τη βολή είναι 50 χιλιάδες βολτ. Είναι απίστευτο που το έκαναν τρεις φορές. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Γιώργο να πεθάνει έτσι. Ήταν νέο παιδί», πρόσθεσε ο ίδιος.

Συγκλονίζουν και τα λόγια του θείου του άτυχου Ελληνοαμερικανού

Ο θείος του άτυχου Ελληνοαμερικανού που δολοφονήθηκε από αστυνομικούς μιλά για πρώτη φορά και συγκλονίζει. «Έχω να κοιμηθώ 4 μέρες. Εγώ το μεγάλωσα. Εγώ κήδεψα τον πατέρα του στην Κεφαλονιά. Να πληρώσουν όσοι τον σκότωσαν».

Με τρεμάμενη φωνή ο θείος του αδικοχαμένου Γιώργου Ζαπάντη, Γεράσιμος από την Σκάλα Κεφαλλονιάς, αποχαιρετά τον αγαπημένο του ανιψιό  και ξεσπά κατά της αστυνομικής βίας, που υπέστη ο 29χρονος που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό του θάνατο στο σπίτι του στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Όπως αναφέρει ο Γεράσιμος Ζαπάντης στο newsit.gr ο νεαρός άνδρας υπήρξε υπόδειγμα στη ζωή του ενώ έτρεφε συναισθήματα αγάπης για την ιδιαίτερη πατρίδα των γονιών του την Κεφαλλονιά την οποία και επισκεπτόταν συνήθως τα καλοκαίρια.

«Έχω να κοιμηθώ και να φάω τέσσερις μέρες. Από την ώρα που έμαθα τον βίαιο θάνατο του παιδιού μας έχω χάσει τις λέξεις μου. Δεν το πιστεύω πως ο γίγαντας αυτός έφυγε τόσο άδικα από την ζωή», αναφέρει ο θείος του Τζορτζ Ζαπάντη και προσθέτει:

«Είμαι αδελφός του παππού του, το παιδί αυτό όπως κι η αδελφούλα του στο σπίτι μου στην Νέα Υόρκη ερχόντουσαν σχεδόν καθημερινά. Το πιο τραγικό απ όλα είναι πως το παιδί έφυγε στην ίδια ηλικία που χάσαμε και τον πατέρα του τον Ηλία σαν χθες θυμάμαι το πένθος. Τον πατέρα του εγώ τον έφερα από την Αμερική εδώ στην Σκάλα Κεφαλλονιάς για να τον κηδέψω. Δεν ξεχνιούνται αυτά ο Γιώργος μας δυο ετών ήταν τότε. Να πληρώσουν όσοι ευθύνονται για τον θάνατο του. Είναι κρίμα κι άδικο αυτό που έγινε έξω από το σπίτι του. Σε τι κόσμο ζούμε. Ποιον πείραξε αυτό το καλό παιδί για να έχει ένα τέτοιον θάνατο. Τον χτύπησαν με tazer…δεν μπορώ να το διανοηθώ. Συνεχώς μιλάω με την μητέρα του και τα παιδιά μου που είναι εκεί. Τα έχουμε χαμένα. Εύχομαι να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Μαρτυρίες τονίζουν πως ο 29χρονος έπασχε από διπολική διαταραχή

Σύμφωνα με το greekcitytimes, ο Γιώργος Ζαπάντης, ο οποίος έπασχε από διπολική διαταραχή ήταν στο υπόγειο του σπιτιού του σύμφωνα με την καταγγελία του γείτονά του και ήταν ντυμένος μονομάχος κρατώντας ένα σπαθί σαμουράι. Η αστυνομία έφτασε στο σπίτι του λίγο πριν τις 21.30 το βράδυ.

Μαρτυρίες από γείτονες πάντως, προτάσσουν πως επρόκειτο για έναν νεαρό άνθρωπο ο οποίος ήταν πολύ καλός και φρόντιζε την αδερφή του που έπασχε από σύνδρομο Down, ενώ οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν ακόμα ότι ο Γιώργος Ζαπάντης δεν απειλούσε κανέναν με το σπαθί και δεν καταλαβαίνουν γιατί  κλήθηκε η αστυνομία.

Όταν η αστυνομία μπήκε στην οικία του, τον διέταξαν να πετάξει το σπαθί αλλά εκείνος αρνήθηκε και τότε άρχισαν να τον χτυπούν με taser, σύμφωνα πάντα με την εκδοχή της αστυνομίας. Λίγη ώρα αργότερα τον έβγαλαν στην αυλή και την ώρα που του περνούσαν χειροπέδες, αν και ήταν άοπλος, εξακολουθούσαν να τον χτυπούν.

Οι γείτονες φώναζαν αλλά οι αστυνομικοί δεν άκουγαν

«Φώναζα στους αστυνομικούς ότι παίρνει φάρμακα, ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα. Βάλτε τους χειροπέδες και τελειώνετε», ισχυρίζεται ένας γείτονας. Ωστόσο, ένας γείτονας τράβηξε σε βίντεο όλο το συμβάν με τους αστυνομικούς να βασανίζουν τον 29χρονο με τα taser.

Υπήρχαν στιγμές που έλεγε στους αστυνομικούς ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει και εκείνοι τον ειρωνεύονταν. «Μην παίζεις αυτό το χαρτί, κανείς δεν σε πιέζει», του φώναζαν. Πληροφορίες από τον ξένο Τύπο τονίζουν πως ο 29χρονος πέθανε από ανακοπή την ώρα που τον μετέφεραν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο του Κουίνς.

Τι υποστηρίζει η μητέρα του;

Στον ΑΝΤ1, η μητέρα του 29χρονου, Αθανασία Ζαπάντη, είπε ότι η οικογένεια περιμένει την αυτοψία από ανεξάρτητο ιατροδικαστή για τα αίτια θανάτου του παιδιού της. «Η αστυνομία έπρεπε να καλέσει έναν κοινωνικό λειτουργό για να ηρεμήσει την κατάσταση», τόνισε.

Όπως είναι φυσικό, η μητέρα του είναι συντετριμμένη και η περιγραφή της για τις τελευταίες στιγμές του παιδιού της είναι συγκλονιστική. Όσο για τον γείτονα που κάλεσε την αστυνομία και σύμφωνα με μαρτυρίες την ώρα που του περνούσαν χειροπέδες, χειροκροτούσε, η κα Αθανασία τόνισε το εξής: «Αν τον δω, θα τον φτύσω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments