Διεθνή

Γιώργος Ζαπάντης: Συγκλονίζει η μητέρα του νεκρού Έλληνα ομογενούς που εκτελέστηκε από αστυνομικούς [vid]

Γιώργος Ζαπάντης: Συγκλονίζει η μητέρα του νεκρού Έλληνα ομογενούς που εκτελέστηκε από αστυνομικούς [vid]
Γιώργος Ζαπάντης: Οι γείτονες τον περιγράφουν ως έναν πολύ καλό άνθρωπο ο οποίος φρόντιζε την αδερφή του που έπασχε από σύνδρομο Down.

Νεκρός είναι ο 29χρονος Έλληνας ομογενής ο οποίος εκτελέστηκε από αστυνομικούς στις ΗΠΑ και οι πληροφορίες αναφέρουν πως πέθανε από το taser που χρησιμοποιήθηκε.

Σοκ στην ελληνική ομογένεια έχει προκαλέσει η εν ψυχρώ εκτέλεση του Ελληνοαμερικανού ο οποίος έπεσε νεκρός στην γειτονιά του στο Κουίνς όταν ένας γείτονας κατήγγειλε ότι ο άνθρωπος αυτός οπλοφορούσε μέσα στο σπίτι του. Μάλιστα, πολλοί κάνουν τη σύγκριση ότι πρόκειται για υπόθεση που θυμίζει τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Μαρτυρίες τονίζουν πως έπασχε από διπολική διαταραχή

Σύμφωνα με το greekcitytimes, ο Γιώργος Ζαπάντης, ο οποίος έπασχε από διπολική διαταραχή ήταν στο υπόγειο του σπιτιού του σύμφωνα με την καταγγελία του γείτονά του και ήταν ντυμένος μονομάχος κρατώντας ένα σπαθί σαμουράι. Η αστυνομία έφτασε στο σπίτι του λίγο πριν τις 21.30 το βράδυ.

Μαρτυρίες από γείτονες πάντως, προτάσσουν πως επρόκειτο για έναν νεαρό άνθρωπο ο οποίος ήταν πολύ καλός και φρόντιζε την αδερφή του που έπασχε από σύνδρομο Down, ενώ οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν ακόμα ότι ο Γιώργος Ζαπάντης δεν απειλούσε κανέναν με το σπαθί και δεν καταλαβαίνουν γιατί  κλήθηκε η αστυνομία.

Όταν η αστυνομία μπήκε στην οικία του, τον διέταξαν να πετάξει το σπαθί αλλά εκείνος αρνήθηκε και τότε άρχισαν να τον χτυπούν με taser, σύμφωνα πάντα με την εκδοχή της αστυνομίας. Λίγη ώρα αργότερα τον έβγαλαν στην αυλή και την ώρα που του περνούσαν χειροπέδες, αν και ήταν άοπλος, εξακολουθούσαν να τον χτυπούν.

Οι γείτονες φώναζαν αλλά οι αστυνομικοί δεν άκουγαν

«Φώναζα στους αστυνομικούς ότι παίρνει φάρμακα, ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα. Βάλτε τους χειροπέδες και τελειώνετε», ισχυρίζεται ένας γείτονας. Ωστόσο, ένας γείτονας τράβηξε σε βίντεο όλο το συμβάν με τους αστυνομικούς να βασανίζουν τον 29χρονο με τα taser.

Υπήρχαν στιγμές που έλεγε στους αστυνομικούς ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει και εκείνοι τον ειρωνεύονταν. «Μην παίζεις αυτό το χαρτί, κανείς δεν σε πιέζει», του φώναζαν. Πληροφορίες από τον ξένο Τύπο τονίζουν πως ο 29χρονος πέθανε από ανακοπή την ώρα που τον μετέφεραν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο του Κουίνς.

Τι υποστηρίζει η μητέρα του;

Στον ΑΝΤ1, η μητέρα του 29χρονου, Αθανασία Ζαπάντη, είπε ότι η οικογένεια περιμένει την αυτοψία από ανεξάρτητο ιατροδικαστή για τα αίτια θανάτου του παιδιού της. «Η αστυνομία έπρεπε να καλέσει έναν κοινωνικό λειτουργό για να ηρεμήσει την κατάσταση», τόνισε.

Όπως είναι φυσικό, η μητέρα του είναι συντετριμμένη και η περιγραφή της για τις τελευταίες στιγμές του παιδιού της είναι συγκλονιστική. Όσο για τον γείτονα που κάλεσε την αστυνομία και σύμφωνα με μαρτυρίες την ώρα που του περνούσαν χειροπέδες, χειροκροτούσε, η κα Αθανασία τόνισε το εξής: «Αν τον δω, θα τον φτύσω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments