Διεθνή

Τσεχία κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα καθώς χαλαρώνουν τα μέτρα

Τσεχία κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα καθώς χαλαρώνουν τα μέτρα
Τσεχία κορωνοϊός: Η κυβέρνηση της χώρας έσπευσε να κλείσει σχολεία, σύνορα και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου στα μέσα Μαρτίου, πριν καταγραφούν θάνατοι λόγω του ιού.

Οι υγειονομικές αρχές της Τσεχία ανακοίνωσαν νέα αύξηση των κρουσμάτων καθώς χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα, αφού μόλις την Τετάρτη (24 Ιουνίου) κατέγραψε 127 κρούσματα κορωνοϊού.

Πρόκειται για τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό μέσα σε δύο μήνες καθώς η χώρα προχωρά σε χαλάρωση των περιορισμών για τις επιχειρήσεις και τη δημόσια ζωή, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ. Έως το πρωί της Πέμπτης (24 Ιουνίου), η χώρα των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων είχε 10.780 κρούσματα της νόσου Covid-19. Μέχρι στιγμής, 7.592 έχουν ιαθεί, 2.844 παραμένουν ενεργά κρούσματα και 344 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Επιτρέπονται να είναι μαζί ως 1.000 άτομα!

Να τονισθεί πως η τσεχική κυβέρνηση έσπευσε να κλείσει σχολεία, σύνορα και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου στα μέσα Μαρτίου, πριν καταγραφούν θάνατοι λόγω του κορωνοϊού. Σταδιακά η ευρωπαϊκή χώρα προχώρησε σε άρση των περισσότερων περιορισμών στις επιχειρήσεις, εκτός από την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, όρια στο ωράριο λειτουργίας των παμπ και στην πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων με πολύ μεγάλο αριθμό θεατών.

Όπως έχει ανακοινώσει, από εδώ και πέρα θα επικεντρωθεί σε τοπικά περιοριστικά μέτρα, στην ιχνηλάτηση και σε τεστ αντί για πανεθνική καραντίνα. Μάλιστα, από αυτή την εβδομάδα, επιτρέπεται η συνάθροιση έως 1.000 ατόμων, συγκριτικά με τους 500 που ήταν ο προηγούμενος περιορισμός. Έχει δοθεί επίσης, το «πράσινο φως» σε εμπορικές εκθέσεις με έως 5.000 άτομα. Πισίνες, ζωολογικοί κήποι, μουσεία, κάστρα και πύργοι μπορούν και πάλι να λειτουργήσουν κανονικά, καθώς καταργήθηκαν οι περιορισμοί για τον αριθμό των επισκεπτών.

Ο ΠΟΥ ανησυχεί για την αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού παρουσιάζει ξανά αύξηση στην Ευρώπη, όπως προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα συστήματα υγείας των χωρών, τα οποία ήδη δέχονται πιέσεις, σε περίπτωση που δεν τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση.

«Την προηγούμενη εβδομάδα παρατηρήθηκε στην Ευρώπη αύξηση του εβδομαδιαίου αριθμού των νέων κρουσμάτων για πρώτη φορά εδώ και μήνες (…) 30 χώρες είδαν να αυξάνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων».

Αυτό επεσήμανε ο διευθυντής του ΠΟΥ αρμόδιος για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε στη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου από την Κοπεγχάγη. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, στην Ευρώπη καταγράφονται καθημερινά σχεδόν 20.000 νέα κρούσματα και περισσότεροι από 700 θάνατοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments