Πολιτική

Χουλουσί Ακάρ: Εμπρηστικές δηλώσεις από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας

Χουλουσί Ακάρ: Εμπρηστικές δηλώσεις από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας
Χουλουσί Ακάρ: Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είναι γνωστός για τις εμπρηστικές δηλώσεις του, ενώ αυτή τη φορά το τράβηξε ακόμα πιο μακριά.

«Μην διανοηθείτε να δημιουργήσετε τετελεσμένα χωρίς εμάς, θα λυπηθείτε», είπε, σήμερα, ανάμεσα σε άλλα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ. Ο υπουργός της γειτονικής χώρας αναφερόταν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Από τη μία μιλούσε για διάλογο και από την άλλη «έριξε» την ευθεία απειλή προς όσους επιχειρούν να «δημιουργήσουν τετελεσμένα χωρίς την Τουρκία». Μία στο καρφί και μία στο πέταλο…

«Επαναλαμβάνουμε υπομονετικά την πρόσκλησή μας στους συνομιλητές μας. Σας λέμε ‘ελάτε να καθίσουμε, να τα βρούμε, να συζητήσουμε’» τόνισε, εξαπολύοντας για άλλη μια φορά απειλές. «Μην διανοηθείτε να δημιουργήσετε τετελεσμένα χωρίς εμάς, θα λυπηθείτε», είπε χαρακτηριστικά.

Επίθεση στην Ελλάδα και από τον Χαμί Ακσόι

Για προσπάθεια να κρυφτεί κάτω από την «ομπρέλα» της ΕΕ κατηγόρησε νωρίτερα την Ελλάδα ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με αφορμή τις δηλώσεις του σε σχέση με το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του, μαζί με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, στις Καστανιές του Έβρου.

Μάλιστα, ο κ. Ακσόι «κουνάει το δάχτυλο» στους δύο αξιωματούχους επειδή προέβησαν σε δηλώσεις «στα σύνορά μας». Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ κατηγορεί την ελληνική πλευρά για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφορικά με το προσφυγικό και στέλνει αυστηρό μήνυμα σε Ελλάδα και Κύπρο: «Η Ελλάδα και η Κύπρος θα πρέπει να ξεχάσουν τα όνειρά τους πως η Τουρκία θα περιορίσει τις ακτές και πως αυτό συνάδει με το διεθνές δίκαιο».

Σήμερα, δηλώσεις έκανε και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος έστρεψε τα βέλη του στη Γαλλία, την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. «Είναι αποικιοκρατία το να συνεργάζεται η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων (ΤΡΑΟ) με την αντίστοιχη εταιρεία της Λιβύης εντός της δικής μας υφαλοκρηπίδας και εκείνων στην ανατολική Μεσόγειο, να συνάπτουμε συμφωνίες, να πραγματοποιούμε από κοινού έρευνες και γεωτρήσεις και να επωφελούνται και οι δύο πλευρές;», αναρωτήθηκε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι «Βασικά η παρουσία της Γαλλίας εδώ και οι ενέργειές της είναι εκείνες που προκαλούν αναστάτωση» στην περιοχή γύρω από τη Λιβύη, ενώ έπειτα αναφέρθηκε στον Εμανουέλ Μακρόν με σκληρές εκφράσεις, συγκρίνοντάς τον με εγκληματία πολέμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments