Ελλάδα

1η Ιουλίου τουρισμός: Από αυτές τις χώρες δεν θα δέχεται τουρίστες η Ελλάδα – Μια “ανάσα” πριν το άνοιγμα

1η Ιουλίου τουρισμός: Από αυτές τις χώρες δεν θα δέχεται τουρίστες η Ελλάδα – Μια “ανάσα” πριν το άνοιγμα
1η Ιουλίου τουρισμός: Λίγες ημέρες μακριά βρίσκεται η Ελλάδα προς το καθολικό άνοιγμα προς τις διεθνείς πτήσεις, ωστόσο εννέα χώρες εξαιρούνται και πάλι από τη λίστα - Συγκεκριμένη ηλεκτρονική φόρμα θα πρέπει να συμπληρώνουν οι τουρίστες με την άφιξη τους στην Ελλάδα.

«Θα είναι ένα πολύ διαφορετικό καλοκαίρι. Αλλά ελπίζουμε ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας. Και πάλι, αυτό που κρατάω ως κληρονομιά αυτής της κρίσης είναι το αίσθημα συλλογικής επιτυχίας. Και τολμώ να χρησιμοποιήσω τη λέξη υπερηφάνεια. Οι Έλληνες δεν έχουν νιώσει υπερήφανοι εδώ και πολύ καιρό» τόνιζε πριν λίγο καιρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο CNN.  Παράλληλα ο πρωθυπουργός υπογράμμιζε ότι ο αριθμός των επισκεπτών φέτος θα είναι σημαντικά μειωμένος, σημειώνοντας  δε ότι στόχος είναι η ξεχωριστή αίσθηση του ελληνικού καλοκαιριού να «φτάσει» και σε όσους δεν θα μπορέσουν να επισκεφτούν φέτος τη χώρα μας.

Πλέον η Ελλάδα βρίσκεται λίγες ημέρες μακριά από το καθολικό άνοιγμα του τουρισμού, αυτό της 1ης Ιουλίου. Αν και ο τουρισμός άνοιξε επιλεκτικά από τις 15 Ιουνίου, με τη χώρα μας να δέχεται τουρίστες από Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρο, Λετονία, Λίβανο, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Φινλανδία πλέον διευρύνεται ακόμη περισσότερο καθώς θα επιτρέπονται οι διεθνείς αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι έρχονται στην Ελλάδα θα συμπληρώνουν με την άφιξη (ή πριν επιβιβαστούν) συγκεκριμένη ηλεκτρονική φόρμα (Passenger load factor) είτε μέσω διαδικτύου, είτε εφαρμογής ή και σε χαρτί, τα στοιχεία επαφής τους στη χώρα μας, ενώ θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ και θα υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας στις πρωτεύουσες των νομών, όπου θα διαμένουν 14 μέρες όσοι έχουν βγει θετικοί στον ιό.

Ωστόσο υπάρχουν 9 χώρες που μπλοκάρει η Ελλάδα για τις οποίες θα ισχύει η απαγόρευση πτήσεων. Αυτές είναι οι εξής:

  • Βρετανία
  • Σουηδία
  • ΗΠΑ
  • Ρωσία
  • Ισραήλ
  • Κατάρ
  • Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
  • Σαουδική Αραβία
  • Βόρεια Μακεδονία

Παράλληλα ενόψει της  επαναλειτουργίας των πτήσεων του εξωτερικού την 1η Ιουλίου και του πλήρους ανοίγματος του τουρισμού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιά από σήμερα και μέχρι τη Δευτέρα 29 Ιουνίου αναμένεται να επισκεφθεί 18 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας με απώτερο σκοπό να συντονίσει όλες τις διαδικασίες ασφαλούς έναρξης λειτουργίας τους, σε συνεργασία με τις κατά τόπους αρμόδιες Αρχές. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Χαρδαλιάς θα επισκεφθεί και θα συντονίσει τις προετοιμασίες που ήδη γίνονται στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Επίσης, θα έχει συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΥΠΑ, Φορείς Διαχείρισης Αεροδρομίων, στελέχη των ΕΔ, της ΕΛΑΣ και του ΠΣ) για τον καλύτερο συντονισμό της εφαρμογής των μέτρων και πρωτοκόλλων ασφαλούς λειτουργίας των αεροδρομίων. 

«Απολαύστε τη διαμονή σας – Μείνετε ασφαλής ή «Enjoy your stay and stay safe» 

 Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας λανσάρει μια νέα καμπάνια η οποία έχει ως στόχο να ενημερώσει και να αφυπνίσει τόσο την ελληνική κοινωνία όσο και τους επικείμενους επισκέπτες μας να προστατεύονται από την πανδημία του κορωνοιού η οποία καραδοκεί. Ειδικότερα, με κεντρικό μήνυμα «Απολαύστε τη διαμονή σας – Μείνετε ασφαλής ή αγγλιστί «Enjoy your stay and stay safe» η ΓΓΠΠ προχώρησε στην έκδοση εννέα οδηγιών για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, με δεδομένο ότι από την 1η Ιουλίου «ανοίγουν» 41 πύλες εισόδου στην Ελλάδα και ειδικότερα 27 αεροδρόμια, 7 χερσαία σημεία εισόδου και 7 λιμάνια.

Σκοπός της ενημερωτικής καμπάνιας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας η οποία βρίσκεται σε απόλυτη συνάρτηση με τη βάση πληροφοριών και ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, είναι η παροχή έγκυρης ενημέρωσης ώστε το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού να γίνει με όρους ασφάλειας για όλους, επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους στη χώρα μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments