Ελλάδα

Μεγάλος Περίπατος Σύνταγμα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο από αύριο Σάββατο 27 Ιουνίου

Μεγάλος Περίπατος Σύνταγμα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο από αύριο Σάββατο 27 Ιουνίου
Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας φτάνει στο Σύνταγμα και δημιουργεί νέα δεδομένα όσον αφορά την κυκλοφορία των οχημάτων.

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έρχονται από αύριο, Σάββατο 27 Ιουνίου, στο κέντρο της Αθήνας, καθώς επεκτείνεται ο «Μεγάλος Περίπατος». Όπως είναι ήδη γνωστό, από τις 10:00 το βράδυ θα ξεκινήσουν παρεμβάσεις στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος. Σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων στόχος είναι “η απελευθέρωση περισσότερου δημόσιου χώρου, στην «καρδιά» της πρωτεύουσας, κάνοντάς την πιο φιλική και πιο ευχάριστη για τους κατοίκους αλλά και για τους χιλιάδες επισκέπτες της”.

Στην πλατεία οι παρεμβάσεις αφορούν στο οδικό τμήμα που συνδέει την οδό Σταδίου (διασταύρωση με Καραγιώργη Σερβίας) με την οδό Φιλελλήνων (διασταύρωση με Μητροπόλεως) όπου θα δημιουργηθεί νέος επιπλέον χώρος για πεζούς στη δεξιά πλευρά κυκλοφορίας. Με τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα παραμείνουν ελεύθερες τρεις λωρίδες κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα και μία λωρίδα κυκλοφορίας για τα λεωφορεία. Επίσης, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεως θα δημιουργηθεί εσοχή για στάση λεωφορείων.

“Με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις, η κυκλοφοριακή λειτουργία δεν μεταβάλλεται, ενώ διασφαλίζεται η ροή των οχημάτων που εισέρχονται από τις οδούς Σταδίου και Βασιλέως Γεωργίου Α’, προς την οδό Φιλελλήνων, με δυνατότητα δεξιάς στροφής προς την οδό Μητροπόλεως και αριστερής στροφής προς την οδό Όθωνος, όπως ισχύει και τώρα” αναφέρει η δημοτική Αρχή. Επίσης, σημειώνει πως από αυτό το οδικό τμήμα θα μπορούν να διέρχονται και να κάνουν στάση για επιβίβαση και αποβίβαση λεωφορεία, τρόλεϊ και ταξί. Η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία θα ελέγχουν την στάση και τη στάθμευση των οχημάτων σε όλες τις οδούς της περιοχής.

Εναλλακτικές διαδρομές για το Σύνταγμα:

Στο πλαίσιο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ο Δήμος Αθηναίων προτείνει εναλλακτικές διαδρομές που θα διευκολύνουν την μετακίνηση των πολιτών. Από βορειοδυτικές περιοχές και Ομόνοια, Πατήσια, Κυψέλη:

  • Μέσω Ακαδημίας.
  • Μέσω Πειραιώς – Χαμοστέρνας – Καλλιρρόης.
  • Μέσω Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Για την είσοδο στο κέντρο από τα προάστια προτείνεται και η μετεπιβίβαση, με την τήρηση βέβαια όλων των προβλεπόμενων κανόνων υγιεινής, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στις παρυφές των κεντρικών περιοχών, όπως στο Μετρό (στον μεγάλο υπόγειο χώρο στάθμευσης στον σταθμό Μετρό Συγγρού-Φιξ) και στα λεωφορεία και τρόλεϊ. Τέλος, επιπλέον κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας πρόκειται να εφαρμοστούν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments