Video

Το συγκλονιστικό video για τα 30 χρόνια αναμονής για πρωτάθλημα στο Λίβερπουλ

Το συγκλονιστικό video για τα 30 χρόνια αναμονής για πρωτάθλημα στο Λίβερπουλ
Η αμερικανική ιστοσελίδα “Bleacher Report” δημοσίευσε ένα συγκλονιστικό video για την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ.

Στο Λίβερπουλ πια δεν χρειάζεται να ονειρεύονται. Το πρωτάθλημα επέστρεψε στο Άνφιλντ…Έκανε 30 χρόνια αλλά επέστρεψε, έστω και μέσω Τσέλσι. «Tell the world… We are Liverpool, champions of England. Πείτε στον κόσμο. Είμαστε η Λίβερπουλ, πρωταθλητές Αγγλίας», όπως έγραψαν οι Κόκκινοι διάβολοι στα social media.

Σε ένα συγκλονιστικό και συγκινητικό βίντεο διάρκειας ενός λεπτού και 16 δευτερολέπτων, που κάνει το γύρο του κόσμου, η  αμερικανική ιστοσελίδα “Bleacher Report” παρουσιάζει την προσμονή ενός φιλάθλου της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ, ο οποίος από μικρό παιδί πήγαινε στο γήπεδο με τον πατέρα του, ο οποίος φεύγει από τη ζωή, αλλά ο φίλαθλος που έχει μεγαλώσει πηγαίνει ως πατέρας εκείνος πλέον με την κόρη του και την οικογένειά του στο γήπεδο. Το βίντεο παρουσιάζει τον κύκλο ζωής με την επιστροφή της Λιβερπουλ στην κορυφή μετά από 30 χρόνια.

Η άγονη ποδοσφαιρική περίοδος ανήκει πλέον στο παρελθόν για την Λίβερπουλ, η οποία εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού ανέβηκε στο βάθρο των πρωταθλητών Αγγλίας, κάνοντας εκατομμύρια φιλάθλους της ανά τον κόσμο να ξεσπάσουν από χαρά.  Η Μάντσεστερ Σίτι ηττήθηκε το βράδυ της Πέμπτης με 2-1 από την Τσέλσι στο Λονδίνο και η αποτυχία της αυτή έβαλε ταυτόχρονα τέλος στην κόκκινη κακοδαιμονία, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να κατακτά το 19ο πρωτάθλημα στην ιστορία της (πρώτο από τη θέσπιση της Premier League το 1992) και πρώτο της μετά από το μακρινό 1990.

Η Λίβερπουλ ιδρύθηκε ύστερα από μία διαφωνία μεταξύ των μελών της Έβερτον και του προέδρου της Τζον Χούλντινγκ, που είχε και τα δικαιώματα του Άνφιλντ. Η Έβερτον είχε ιδρυθεί το 1878 και έπαιζε στο Άνφιλντ από το 1884. Το 1891 ο Τζον Χούλντινγκ, απέκτησε τα δικαιώματα του Σταδίου από τον Τζον Όρελ και ζήτησε αύξηση του ενοικίου, από £100 σε £250 το χρόνο. Μετά από μία συνέλευση, τα μέλη της Έβερτον, έδιωξαν τον Χούλντινγκ και αρνήθηκαν να πληρώσει η ομάδα το νέο ενοίκιο, μετακομίζοντας στο Γκούντισον Παρκ.

Με ένα άδειο γήπεδο και με μόνο 3 παίκτες να παραμένουν, ο Χουλντινγκ αποφάσισε την ίδρυση ενός νέου ποδοσφαιρικού συλλόγου και έτσι γεννήθηκε η Λίβερπουλ στις 15 Μαρτίου του 1892. Ο Τζον ΜακΚένα διορίστηκε προπονητής και υπέγραψε 13 Σκωτσέζους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Ο πρώτος αγώνας της ομάδας ήταν ένας φιλικός αγώνας εναντίον της Rotherham Town. Η Λίβερπουλ νίκησε με 7-1. Το πρώτο γκολ της ομάδας σημείωσε ο Μάλκομ ΜακΒιν (Malcolm McVean). Το αρχικό όνομα της νέας ομάδας ήταν Everton F.C. and Athletic Grounds, Ltd., ή εν συντομία Everton Athletic. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία αρνήθηκε να τους αναγνωρίσει με αυτό το όνομα και έτσι τον Ιούνιο του 1892 άλλαξε το όνομά της σε Liverpool F.C

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments