Ελλάδα

Νίκος Αλέφαντος κηδεία: Το τελευταίο αντίο στο «παλικάρι» των ελληνικών γηπέδων

Νίκος Αλέφαντος κηδεία: Το τελευταίο αντίο στο «παλικάρι» των ελληνικών γηπέδων
Νίκος Αλέφαντος κηδεία: Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα στον μεγάλο προπονητή πλήθος κόσμου, αθλητικοί και πολιτικοί παράγοντες.

Το τελευταίο αντίο στον Νίκο Αλέφαντο είπαν σήμερα συγγενείς και φίλοι, παράγοντες του αθλητισμού και της πολιτικής ζωής αλλά και πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε στο Α’ Νεκροταφείο για να αποχαιρετήσει τον μεγάλο προπονητή που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τρίτη σκορπώντας συγκίνηση σε όλον τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Στεφάνια κατέθεσαν μεταξύ άλλων η ΠΑΕ Ολυμπιακός, η ΠΑΕ ΑΕΚ ο Σωκράτης Κόκκαλης κ.α. Το «παρών» έδωσε κι ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος μίλησε για τον Νίκο Αλέφαντο ενώ αρκετές φορές την σιωπή και τον βουβό πόνο που επικρατούσε έσπασε η ιαχή «αθάνατος» από απλό κόσμο που ξέσπασε σε ένα θερμό χειροκρότημα μετά την νεκρώσιμη ακολουθία.

Οι συνεργασίες του Αλέφαντου

Ο μεγάλος προπονητής συνέδεσε το όνομά του με το ελληνικό ποδόσφαιρο αφού το υπηρέτησε για σαράντα χρόνια. Συνεργάστηκε με πολλές ομάδες με τον Ολυμπιακό να κρατάει τα πρωτεία. Στον Ολυμπιακό μακροβιότερη ήταν η παραμονή του το 1994, που κάλυψε σχεδόν όλη τη χρονιά (Ιανουάριος–Οκτώβριος), αλλά το πρωτάθλημα της περιόδου 1993 – 1994 κατέκτησε η ΑΕΚ.

Στη Θεσσαλονίκη, ως προπονητής του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή είχε αρκετά καλή πορεία (αν και για μικρό χρονικό διάστημα) και επαινέθηκε για το επιθετικό του ποδόσφαιρο. Ανέλαβε προπονητής του ΠΑΟΚ εν μέρει λόγω και της συμπάθειας και υποστήριξης του γνωστού οργανωμένου φιλάθλου Μάκη Μαυρομιχάλη («Μάκης ο μανάβης»).

Η ιδιαίτερη σχέση με τον Ολυμπιακό

Πάντως, ξεχωριστό κεφάλαιο στην προπονητική πορεία του Νίκου Αλέφαντου υπήρξαν οι τρεις θητείες που είχε στον πάγκο του ΟΣΦΠ, της ομάδας που υποστήριζε οπαδικά. Η πρώτη του θητεία ήταν από την 1η Δεκεμβρίου του 1983 μέχρι τις 12 Μαρτίου του 1984 (αγωνιστική περίοδος 1983 – 1984). Τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού ήταν ο εφοπλιστής Σταύρος Νταϊφάς, που έδωσε την ευκαιρία στον Αλέφαντο, παρά το γεγονός ότι αρκετές φορές του είχε ασκήσει κριτική μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας «Φως των Σπορ». Σε 14 αγώνες (12 για το Πρωτάθλημα και 2 για το Κύπελλο) ο Αλέφαντος είχε απολογισμό 9 νίκες, 3 ήττες και 2 ισοπαλίες με τέρματα 23 υπέρ και 9 κατά.

Ο Νίκος Αλέφαντος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός με τη σειρά του στους φίλους του Ολυμπιακού που τον τίμησαν στην κηδεία του. Το σίγουρο είναι ότι για πολλά χρόνια ακόμα το «παλικάρι» των γηπέδων θα είναι στις καρδιές και τα μυαλά χιλιάδων φίλων του ποσδοσφαίρου και όχι μόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments