Αθλητισμός

Ομάρ Ολυμπιακός: Κοντά στην έξοδο ο δεξιός μπακ

Ομάρ Ολυμπιακός: Κοντά στην έξοδο ο δεξιός μπακ
Ομάρ Ολυμπιακός: Μετά από μία εξαετία, ο δεξιός μπακ φαίνεται ότι θα χωρίσει τους δρόμους του με τον Ολυμπιακό.

Μπορεί να συμφώνησε για την παραμονή του ως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, αν και τέλος Ιουνίου έμενε τυπικά ελεύθερος, αλλά το μέλλον του Νορβηγού δεξιού μπακ μοιάζει να είναι μακριά από το μεγάλο Λιμάνι.

Μετά από μία εξαετία, ο Ομάρ Ελαμπντελαουί φαίνεται ότι θα χωρίσει τους δρόμους του με τον Ολυμπιακό, όπως αναφέρει το Sportime. Μετά το τελευταίο ραντεβού των δύο πλευρών στα γραφεία της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, ο Ελαμπντελαουί εμφανίζεται να αποφάσισε το τέλος της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό και να μην δεχτεί οριστικά το τριετές συμβόλαιο που του προσφέρθηκε, έναντι 800.000 ευρώ τον χρόνο.

Η καριέρα του Oμάρ Ελαμπντελαουί

O Oμάρ Ελαμπντελαουί, ο οποίος γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 1991, είναι Νορβηγός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, που αγωνίζεται ως δεξικός αμυντικός και μέσος στην Εθνική Νορβηγίας και στη Σούπερ Λιγκ για τον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Ο Ελαμπντελαουί έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου στην τοπική Σκέιντ Φούτμπαλ, ομάδα της Νορβηγίας, στην οποία παρέμεινε μέχρι και το 2008, οπότε πήρε μεταγραφή στη Μάντσεστερ Σίτι, στις ακαδημίες της οποίας εντάχθηκε αμέσως. Στην ομάδα του Μάντσεστερ παρέμεινε μέχρι και το 2011, χωρίς ωστόσο να αγωνιστεί ποτέ στη Πρέμιερ Λιγκ. Αντίθετα πήρε αρκετές ευκαιρίες στο πρωτάθλημα των ρεζερβών των αγγλικών ομάδων, πραγματοποιώντας κατά διαστήματα αρκετά καλές εμφανίσεις.

Το 2011 η διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι αποφάσισε να παραχωρήσει δανεικό τον Ελαμπντελαουί, προκειμένου να πάρει συμμετοχές και να αποκομίσει εμπειρίες. Πρώτος σύλλογος στον οποίο δόθηκε δανεικός, ήταν η Νορβηγική Στρέμσγκοντσετ, στην οποία παρέμεινε για ένα χρόνο πραγματοποιώντας στο πρωτάθλημα της χώρας 12 εμφανίσεις και καταφέρνοντας να πετύχει ένα γκολ.

Μετά το τέλος του δανεισμού του στη Στρέμσγκοντσετ, ο Ελαμπντελαουί, παραχωρήθηκε ως δανεικός στην ολλανδική Φέγενορντ, στην οποία παρέμεινε επίσης για ένα χρόνο πραγματοποιώντας όμως συνολικά μόλις πέντε εμφανίσεις. Αν και η Ολλανδική ομάδα επιθυμούσε την ανανέωση του δανεισμού του, ο ίδιος ο Ελαμπντελαουί αρνήθηκε να παραμείνει στον σύλλογο, καθώς επιθυμούσε να μεταγραφεί σε σύλλογο όπου θα είχε περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Στις 17 Ιουνίου 2014 είχε πρόταση για συμβόλαιο από τον Ολυμπιακό. Την επόμενη μέρα δέχτηκε να υπογράψει, δηλώνοντας την ικανοποίηση του, με τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα πράγματα. Ο Ελαμπντελαουί έκανε το ντεμπούτο του, στο πρωτάθλημα Ελλάδας, στις 23 Αυγούστου 2014, κόντρα στη Νίκη Βόλου, σε έναν αγώνα που έληξε 3-1 υπέρ του Ολυμπιακού. Αγωνίστηκε σε όλον τον αγώνα.

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2014, σημείωσε και το ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, πάλι ως βασικός και πάλι, αγωνιζόμενος, σε όλον τον αγώνα. Το τελικό σκορ ήταν 3 – 2 υπέρ του Ολυμπιακού. Στις 30 Νοεμβρίου του 2014, πέτυχε και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, κόντρα στην Κέρκυρα. Η χρονιά τελείωσε με τον Ελαμπτεναλουί να πανηγυρίζει το Πρωτάθλημα Ελλάδος. Αργότερα, πανηγύρισε και το Κύπελλο Ελλάδος, καταφέρνοντας στην πρώτη του χρονιά νταμπλ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments