Διεθνή

Αφγανιστάν επίθεση: «Σφαγή» σε αγορά βοοειδών – Δεκάδες νεκροί από ρουκέτες

Αφγανιστάν επίθεση: «Σφαγή» σε αγορά βοοειδών – Δεκάδες νεκροί από ρουκέτες
Αφγανιστάν επίθεση: Τραγωδία στη χώρα που δεν έχει ηρεμήσει ούτε στιγμή τα τελευταία 20 χρόνια. Τουλάχιστον 23 είναι οι νεκροί μετά από επίθεση με ρουκέτες.

Είναι η χώρα που δεν έχει ηρεμήσει ούτε στιγμή τα τελευταία είκοσι χρόνια και σήμερα έζησε μια νέα τραγωδία. Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη νότια επαρχία του Αφγανιστάν, Χελμάντ και δεκάδες τραυματίστηκαν από ρουκέτες που έπεσαν στην αγορά βοοειδών της περιοχής.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κυβέρνηση στο Αφγανιστάν και οι Ταλιμπάν κατηγορούν η μία πλευρά την άλλη για την επίθεση στην ανοιχτή αγορά βοοειδών στην περιφέρεια Σανγκίν, όπου εκατοντάδες χωρικοί από τις γειτονικές περιοχές συγκεντρώνονται για το εμπόριο βοοειδών και αιγοπροβάτων. Εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Χελμάντ δήλωσε ότι αρκετές ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από μαχητές των Ταλιμπάν έπεσαν κοντά στην αγορά, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 23 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους και παιδιά.

Αντίθετη εικόνα δίνουν οι Ταλιμπάν. Ο Καρί Γιουσούφ Αχμάντι, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, δήλωσε ότι ο αφγανικός στρατός εκτόξευσε πολλά βλήματα όλμου εναντίον σπιτιών και της αγοράς βοοειδών, σκοτώνοντας δεκάδες χωρικούς. Ο Χουσακγιάρ, που θέλησε να κατονομαστεί μόνο με ένα όνομα, δήλωσε ότι προσπαθούσε να πουλήσει ένα μοσχάρι όταν οι ρουκέτες έπληξαν την αγορά.

Δήλωσε ότι σκοτώθηκαν δύο ανιψιοί του και τραυματίστηκε ο γιος του. «Είδα περίπου 20 πτώματα στο έδαφος», δήλωσε, προσθέτοντας ότι δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν και ότι «ζώα κείτονταν νεκρά δίπλα στους ανθρώπους». Κάποιοι κάτοικοι της επαρχίας Χελμάντ, προπύργιο των Ταλιμπάν, δήλωσαν ότι ο βομβαρδισμός σημειώθηκε κατά τη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ μαχητών των Ταλιμπάν και κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας σε κατοικημένες περιοχές γύρω από την αγορά.

Επίθεση με νεκρούς και στο γειτονικό Πακιστάν

Η επίθεση στο Αφγανιστάν δεν είναι η μοναδική που σημειώθηκε σε αυτή την περιοχή του κόσμου. Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα, στο Καράτσι του γειτονικού Πακιστάν έγινε επίθεση στο Χρηματιστήριο. Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσαν τα τοπικά Μέσα, τέσσερα άτομα με όπλα και χειροβομβίδες εξαπέλυσαν επίθεση στο Χρηματιστήριο του Πακιστάν στο Καράτσι. Νεκροί έπεσαν και οι τέσσερις δράστες, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για νεκρούς πολίτες.

«Τέσσερις δράστες σκοτώθηκαν, είχαν έρθει με ένα ασημί αυτοκίνητο Corolla», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Καράτσι, Γουλάμ Νάμπι Μέμον. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν υπήρχαν κι άλλοι επιτιθέμενοι, οι οποίοι διαφεύγουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments