Αθλητισμός

Ματίας Γιόχανσον Ολυμπιακός: Σκέψεις για τον Σουηδό μπακ

Ματίας Γιόχανσον Ολυμπιακός: Σκέψεις για τον Σουηδό μπακ
Ματίας Γιόχανσον Ολυμπιακός: Οι άνθρωποι της ομάδας εξετάζουν την περίπτωση του έμπειρου μπακ του Παναθηναϊκού.

Πριν από μερικά χρόνια ο Ματίας Γιόχανσον ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Ο Σουηδός κατάφερε να εξελιχθεί σε σημαντικό στέλεχος της “πράσινης” άμυνας. Ειδικά την τελευταία διετία με τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο κατάφερε να γίνει βασικός και αναντικατάστατος. Οι άνθρωποι της ομάδας θα ήθελαν να συνεχίσουν μαζί του και τα επόμενα χρόνια ωστόσο κάτι τέτοιο δύσκολα θα συμβεί.

Το συμβόλαιο του έμπειρου μπακ ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες και εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχουν πιθανότητες να μείνει στην ομάδα και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα φύγει από την Ελλάδα. Σαν ελεύθερος παίκτης μπορεί να υπογράψει όπου εκείνος επιθυμεί. Το συμβόλαιο του δεν είναι μεγάλο, ενώ είναι αρκετά έμπειρος και γνώστης του πρωταθλήματος. Όλα αυτά τον κάνουν ελκυστική περίπτωση για πολλές ομάδες.

Ματιές και από τον Ολυμπιακό

Στον Ολυμπιακό λοιπόν μετά την δήλωση Ομάρ (άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παίξει σε μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα), εξετάζουν την περίπτωση του Ματίας Γιόχανσον. Σύμφωνα με τα «ερυθρόλευκα» ρεπορτάζ, ο έμπειρος Σουηδός είναι στη λίστα του Ολυμπιακού και υπάρχουν σκέψεις γι΄ αυτόν, χωρίς όμως να μοιάζει.

Ο Γιόχανσον σε αυτή την τριετία του στον Παναθηναϊκό άφησε καλές εντυπώσεις, καθότι αρκετά ισορροπημένος αμυντικά και επιθετικά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για τον Γιόχανσον ενδιαφέρεται και η Νότιγχαμ που ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη και έχει έντονους δεσμούς με το Ελληνικό πρωτάθλημα καθώς αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν έρθει ή έχουν πάει στην Αγγλική ομάδα.

Λίγα λόγια για τον Ματίας Γιόχανσον

Ο Γιόχανσον ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες της Καλμάρ ΦΦ. Το 2008 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στην πρώτη ομάδα της Κάλμαρ, με την φανέλα της οποίας σημείωσε 41 συμμετοχές και ένα γκολ, μέχρι το 2012. Στις 27 Ιανουαρίου του ίδιου χρόνου, μετεγγράφηκε στην ΑΖ Άλκμααρ, για το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου € και υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο. Αμέσως καθιερώθηκε στην βασική ενδεκάδα της ομάδας, ενώ το 2015, ανανέωσε το συμβόλαιό του για 2 χρόνια. Την περίοδο 2016-17, απώλεσε την θέση του στην ενδεκάδα, δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του με την Άλκμααρ και αποχώρησε μετά από 5 χρόνια στον ολλανδικό σύλλογο.

Την 1 Αυγούστου 2017, ο Ματίας Γιόχανσον ήρθε στην Ελλάδα, για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Παρόλο που στα τρία πρώτα του παιχνίδια, δεν είχε καλή απόδοση, λόγω της αγωνιστικής απραξίας του την προηγούμενη χρονιά, κατάφερε να καταλάβει τη θέση του βασικού δεξιού οπισθοφύλακα, έπειτα από την φημολογούμενη αποχώρηση του Ουσμάν Κουλιμπαλί. Στο τέλος της περιόδου 2017-18, κατέγραψε 21 συμμετοχές και 1 γκολ με την φανέλα του Παναθηναϊκού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments